Leerlingbouwplaatsen

Koopmans beschikt over een vaste kern van goed opgeleid bouwplaats- personeel. Scholing en opleiding vinden wij erg belangrijk en wij behoren dan ook tot de erkende leerbedrijven. Via samenwerkingsverbanden Bouw in ons gehele werkgebied komen de leerlingen binnen, waarna ze vervolgens werkstages bij ons volgen. De leerlingen raken zo vertrouwd met het bedrijf, dat ze na hun opleiding vaak kiezen voor Koopmans als werkgever. Een bewijs van de betrokkenheid van medewerkers bij Koopmans zijn de lange dienstverbanden.

Fundeon

Binnen ons bedrijf wordt veel aandacht besteed aan opleidingen. Onder leiding van onze bedrijfsleermeesters leiden wij jaarlijks circa dertig leerlingen via het leerlingstelsel op.

Onze leermeesters hebben bij het Fundeon, het Kenniscentrum Beroepsonderwijs voor de bouw, infra en gespecialiseerde aannemerij, de opleiding tot leermeester gevolgd. Zij volgen tweejaarlijks nascholing om bij te blijven in het begeleiden en trainen van jonge mensen die ons bedrijf op de bouwplaats willen versterken. Koopmans is dan ook een door Fundeon erkend leerbedrijf.

Opleidingsbedrijven

We werken intensief samen met de Samenwerkingsverbanden Bouw en de ROC’s in ons gehele werkgebied. Het SSB in Enschede is bijvoorbeeld onze huisleverancier voor de BBL-leerlingen van niveau 2 tot en met 4 voor de regio Twente. Samen zorgen we voor instroom, diplomering en eventuele doorstroom naar uitvoerder van gemotiveerde jonge vakmensen in de bedrijfstak.

Oplevering leerlingbouwplaatsen, Enschede, 18 mei 2011