Vrijheid om projecten te realiseren

DE WERKWEEK VAN RINO VELDHUIS - PROJECTLEIDER WOONCONCEPTEN

Al bijna 3 jaar is Rino projectleider woonconcepten bij Koopmans. En hoewel misschien de aanname leeft dat conceptwoningen een herhaling van zetten zou zijn, is juist deze functie volgens hem heel divers en uitdagend: “de uitdaging zit er in om telkens kansen te zoeken om het proces weer te optimaliseren. Ook is er met regelmaat afwisseling in de projecten omdat er steeds vaker een combinatie is met appartementen. Elk project beginnen we met een bouwbureau-sessie, waarbij we samen met uitvoerder, werkvoorbereider en constructeur het project vanaf de tekening stap voor stap doorlopen. Dit vertaalt zich weer naar de planning. Zo weten we allemaal hoe we willen gaan bouwen, zodat zowel de werkvoorbereiding als ikzelf concreet aan de slag kunnen”.

Rino houdt zich dus van voortraject tot en met oplevering bezig met zijn projecten. Daarbij stuurt hij het projectteam aan en bewaakt hij vooral of het project volgens planning, budget én veilig verloopt. Maar vanwege zijn motivatie om het elk project beter te doen is hij daarnaast verantwoordelijk voor het casco-handboek (een uitgeschreven proces voor de montage van onze betoncasco’s) én lid van de werkgroep Klanttevredenheid. Dat resulteert in een dynamische werkweek, op veel locaties.

Maandag

“Op maandag breng ik eerst de kinderen naar school en daarna werk ik vaak vanuit huis. Deze dag gebruik ik vooral voor de projecten die nog niet in uitvoering zijn. Concreet betekent dat overleggen met de betrokken werkvoorbereider en projectcoördinator, opdrachtgever, gemeente en nutspartijen. Momenteel heb ik twee projecten in voorbereiding en fungeer ik in één project als adviseur/klankbord voor de projectcoördinator. Daarmee is zo’n thuiswerkdag gauw gevuld!”, lacht Rino.

Dinsdag

"De werken in uitvoering bezoek ik minimaal één dag per week om daar op locatie met de uitvoerder een wekelijkse ronde over de bouwplaats te doen. Zo ook vandaag in Ede. Daarbij bespreken en controleren we de kwaliteit en beantwoorden we vraagstukken die ontstaan tijdens de bouw. Alle overleggen die voor een project plaatsvinden probeer ik op zo’n dag als deze te plannen. Het meeste directe contact heb ik dus met uitvoerders en werkvoorbereiders van de projecten waar ik aan werk”.

Woensdag

“Ik werk een dag op kantoor. Opnieuw besteed ik mijn dag aan de projecten die in voorbereiding zijn, maar vandaag vinden toevallig ook wat andere overleggen plaats, die niet direct met projecten te maken hebben. Ik vind het fijn dat ik die vrijheid krijg. Sowieso wordt er vertrouwen gegeven om het werk, uiteraard binnen de gestelde kaders, naar eigen inzicht uit te voeren. Men gaat echt uit van ieders verantwoordelijkheid”.

Donderdag

“Vandaag ben ik in Achterveld, waar het project oplevering nadert. Hier hebben we dus ook al te maken gehad met een aantal kijkdagen en andere momenten voor de toekomstige bewoners. De dynamiek met de kopers vind ik fijn. Niets leukers dan enthousiaste bewoners die een kijkje komen nemen in hun woning! Vandaag vindt er een bouwvergadering met onze opdrachtgever plaats”.

Vrijdag

“Ik sluit de week af in Hengelo. Ik stem weer de nodige zaken af met de uitvoerder en werk ook wat zaken af die niet tot na het weekend kunnen wachten. Er heerst altijd een prettige werksfeer en een grote teamspirit binnen de projectteams, maar op vrijdag is de sfeer natuurlijk sowieso goed. Het werkt motiverend om te werken met collega’s met zoveel kennis en gedrevenheid. Zo maken we samen gave projecten!”

Word jij ook projectmanager bij Koopmans?

Nieuwsgierig naar Koopmans? We vertellen je graag meer! Lees over hoe het is om als projectmanager bij Koopmans te werken, bekijk onze gave projecten of neem contact op met onze recruiter Céline.