Transformatie van kantoorgebouwen naar woningen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek plaatste onlangs een artikel met de kop: 13 duizend woningen door transformatie van gebouwen. Het onderzoek door CBS laat zien dat sinds 2012 het aantal gecreëerde woningen door transformaties nog niet zo hoog is geweest als in 2018. We hebben in Nederland nog steeds te maken met de groeiende woningvraag. Naast nieuwbouw is het transformeren van bestaande kantoorgebouwen naar woningen dan ook een prima oplossing om de achterstand in woningaanbod in te lopen.

Koopmans Bouwgroep heeft ruime ervaring in het transformeren van bestaande panden. Een mooi voorbeeld van een geslaagd project is de transformatie van het voormalig kantoorgebouw van de Arabian-American Oil Company aan de Laan van Meerdervoort in Den Haag. Deze transformatie hebben wij eind 2018 voltooid. Het gebouw met de naam Groot Hertogin, bestaat nu uit 85 moderne en gasloze appartementen waar huurders inmiddels met veel plezier wonen.

Op dit moment werken wij in Amsterdam aan het project Ricardo Residences. Dit is de transformatie van het voormalige, markante IBM Dynatos-gebouw aan de David Ricardostraat in Amsterdam. In dit gebouw gaan wij 365 energiezuinige appartementen realiseren. Een transformatie waarbij duurzaamheid en circulariteit centraal staan.

Dit zijn twee voorbeelden van recente transformatieprojecten. Onze opdrachtgever voor beide projecten is Syntrus Achmea Real Estate and Finance. Deze organisatie is voor ons een belangrijke samenwerkingspartner omdat zij investeert in duurzaam vastgoed en dus ook in dergelijke transformatieprojecten. Binnen Koopmans hebben wij de juiste vakkennis in huis voor de ontwikkeling en realisatie van deze projecten. Die kennis hebben wij gebundeld in ons concept TransformatieTotaal®. Een inmiddels beproefd concept dat zich heeft bewezen in verschillende transformatie-projecten. Nieuwsgierig naar dit concept en onze overige transformatieprojecten? U leest er hier alles over.

Voor het volledige artikel over het onderzoek door CBS, verwijzen we u graag naar deze website.