Tanja Morsink - Werkvoorbereider

'Het blijft blijkbaar af en toe wel even wennen voor anderen, een vrouw als werkvoorbereider. Maar daar ben ik inmiddels wel aangewend; ik werk sinds de bouwvak van 2016 als werkvoorbereider bij Koopmans. Op dit moment werk ik aan 2 projecten die gelijktijdig in uitvoering gaan. Dat is best druk, maar omdat deze projecten allebei onderdeel uitmaken van Waterfront Harderwijk én omdat het om precies hetzelfde projectteam gaat, is dit prima te doen.

Ik probeer zo’n 1 à 2 dagen in de week ook daadwerkelijk op de bouw te zijn. Dat is niet per se nodig, want werkvoorbereiding is prima vanaf kantoor te doen, maar het is wel makkelijker. Zeker als het hele projectteam op die manier werkt. Je kunt dan makkelijker overleggen en bepaalde keuzes sneller afstemmen. Daarnaast is het natuurlijk tof om in het echt te zien hoe het project tot uitvoering wordt gebracht.

Samenwerking is ontzettend belangrijk; alleen door met z’n allen een bijdrage te leveren kun je een project realiseren. Maar we hebben wel allemaal onze eigen rol. Dankzij de Koopmans Werkwijze is die rol ook goed afgekaderd. Iedereen doet z’n eigen ding en is daar ook verantwoordelijk voor. Natuurlijk kun je altijd je collega’s helpen waar nodig. Dat is ook wel eens leuk voor de afwisseling, maar het is niet de bedoeling dat dit de standaard is of wordt.

We hebben een leuk team bij Koopmans, veel jonge mensen maar ook collega’s met veel ervaring, en er is altijd wel iemand bereid je ergens mee te helpen. Dat is niet essentieel, maar wel heel fijn. Een ander groot voordeel van werken bij Koopmans vind ik de vrijheid die je krijgt. Zo mag je binnen een bepaalde range zelf bepalen hoe laat je begint en dus weer naar huis gaat en hebben we geen vaste plekken op kantoor. En ook als het gaat om doorgroeimogelijkheden biedt Koopmans ruimte. Sterker nog: er is binnen Koopmans een jongerennetwerk opgezet – Koopmans Young Talent (KYT) – waarin collega’s jonger dan  35, UTA én cao, bij elkaar komen om te brainstormen over hoe sommige zaken beter kunnen bij Koopmans. Een mooi initiatief!

Maar bij veel vrijheid hoort natuurlijk ook een hoge mate verantwoordelijkheid. Die moet je nemen en aankunnen. Een belangrijke voorwaarde daarvoor is bijvoorbeeld dat je op tijd aangeeft wanneer dingen mis lijken te gaan. En ook als je zelf behoefte aan iets hebt, bijvoorbeeld om een bepaalde cursus te volgen, zal je je mond open moeten doen. Wanneer jij zelf aangeeft waar je behoefte aan hebt, heb ik het idee dat Koopmans altijd serieus naar de mogelijkheden zal kijken.'