Stefan Vaanhold – Senior Projectmanager

“Ik ken Koopmans al van jongs af aan. Mijn vader heeft 40 jaar bij Koopmans gewerkt. Vroeger al ging ik af en toe mee naar kantoor of naar de bouwplaats. Bouwkunde was voor mij dan ook een vrij logische opleidingskeuze. En ook tijdens die studieperiode was ik veel bij Koopmans te vinden. Ik deed in mijn vrije uren vakantiewerk op de bouwplaats, ook heb ik mijn eindstage gedaan bij Koopmans en ben sindsdien nooit meer weggegaan.

Ik werk nu bijna 17 jaar bij Koopmans. Het leuke vind ik, dat ik nog steeds werk met de collega’s waar ik ook mee werkte toen ik bij Koopmans begon. Dat is zo mooi aan Koopmans: met veel inzet kun je veel bereiken. Als je betrokkenheid toont, af en toe een stapje meer doet en je verantwoordelijkheid neemt, krijg je alle ruimte en vertrouwen. Dat ligt wel aan jezelf; wat je er in stopt haal je er uit, is mijn mening.

Daarnaast ben ik er van overtuigd dat goed samenwerken gaat om persoonlijkheid, niet alleen om kennis. Je moet op het team kunnen bouwen en vertrouwen, anders ga je nooit het maximale uit elkaar en uit het project halen. Kennis daarentegen kun je aanleren. Kijk bijvoorbeeld naar onze processen, die we nu goed vastgelegd hebben in de Koopmans Werkwijze. Zo’n middel geeft ons, maar ook nieuwe collega’s, houvast in de processen en het werken in projectteams. Dat is prettig, want het bouwproces is tegenwoordig complexer dan voorheen en vraagt dus meer ondersteuning. Allemaal goede manieren om mensen kennis bij te brengen, maar ik blijf een voorstander van zien en beleven. Je moet mijns inziens weten wat er nodig is om een goed bouwproject op te leveren om zo de praktijk te kunnen vertalen naar een goede interne organisatie. Daarnaast leer je op deze manier volgens mij het meest en het snelst.

Ik zie mezelf voorlopig niet weggaan bij Koopmans. Natuurlijk ben ik wel eens nieuwsgierig naar hoe het bij andere organisaties gaat. Maar ik weet wat heb en dat is me te veel waard om op te geven. Ik heb nog elke dag genoeg nieuwe uitdaging!”

Word jij onze nieuwe collega?

Bekijk onze vacatures

Neem contact op met Stefan