Sanne Bos – Woonadviseur

‘Ik ben direct na mijn opleiding Bouwtechnische Bedrijfskunde bij Koopmans begonnen. In eerste instantie zou ik alleen backoffice-taken oppakken, maar doordat er toen meer werk was dan de huidige woonadviseurs aankonden heb ik vrij snel na mijn start al twee projecten gekregen. Dat vond ik best spannend. Aan de andere kant voelde het ook fijn dat mijn collega’s zeiden: “We denken dat je dat zou moeten kunnen”. Dat geeft vertrouwen.

Inmiddels ben ik al bij veel projecten betrokken geweest als woonadviseur. Het leukste van mijn werk vind ik de afwisseling. In het voortraject heb ik nauw contact met het projectteam. Ik kijk mee naar alle tekeningen en mag opmerkingen geven op het ontwerp. Dan helpt het dat ik mee kan praten over de techniek. Maar vooral mijn commerciële insteek, het denken vanuit de koper, wordt gewaardeerd.

Op moment dat bewoners de koop-aanneemovereenkomst hebben getekend kom ik met hen in contact. Dan wordt de insteek van mijn werk heel anders. Samen met de toekomstige bewoners ga ik op zoek naar een goede balans tussen wat zij willen en wat er bouwkundig mogelijk is. Gelukkig komen we daar meestal goed uit!

Omdat we veel verschillende typen woningen aanbieden, van luxe appartement tot rijtjeswoning, kom ik met veel verschillende typen mensen in contact. Dat blijft leuk. En uiteindelijk zijn het ook allemaal mensen en heeft iedereen even veel, of even weinig, kaas gegeten van de bouw. Het is fijn om mensen te kunnen helpen in dit proces.

Koopmans is een warme organisatie, met een goede sfeer. Iedereen is betrokken bij elkaar. Een mooi voorbeeld daarvan is dat we als woonadviseurs elkaar helpen wanneer het nodig is. En ik maak echt onderdeel uit van een projectteam, wanneer ik voor een bepaald project bezig ben. Zelfs voor de complete organisatie wordt vier keer per jaar een bijeenkomst georganiseerd. Erg leuk, want zo zie en spreek je ook eens collega’s die je normaal niet of nauwelijks niet.

Klanttevredenheid staat bij ons voorop. Ik ben vrij in hoe ik precies mijn werk en mijn week invul. Goed resultaat, en dus blije bewoners. Dat is het belangrijkst’.

Ook op zoek naar een mooie uitdaging?

Neem contact op met Sanne

Sanne Bos
Woonadviseur