Roy Franken - hoofduitvoerder

‘Ik wilde niet per se uitvoerder worden toen ik bij Koopmans kwam stage lopen. Wat ik wel graag wilde, was op de bouw werken. Ik ben geen kantoortype. Ik heb een tijdje als timmerman op de bouw gelopen, maar dat was me toch wat te beperkt. Uitvoerder is voor mij de ideale functie. Ik ben veel tussen de mensen en veel op het werk, buiten. Ik ben blij dat ik die functie al 18 jaar mag uitvoeren bij Koopmans.

Toevallig heb ik nu twee keer achter elkaar een utiliteitsbouw gedaan. Voor hierna heb ik de hoop dat ik een bepaald project krijg. Dat heb ik ook uitgesproken. De planning is natuurlijk leidend, maar waar mogelijk wordt er echt naar je geluisterd. Mits het gevoel klopt en ze denken dat je het aankan.

Je wordt heel vrij gelaten bij Koopmans. En met die vrijheid gaat veel verantwoordelijkheid gepaard. Als iemand je precies vertelt wat je moet doen en hoe je dat moet doen, stop je met zelf nadenken. Dat is zonde, want iedereen kent z’n vak, is goed in wat hij doet en kan echt wel zelfstandig werken. De jongens op de bouw probeer ik ook zo te benaderen. Ik geef je randvoorwaarden en een deadline, jij mag de oplossing bedenken. Ik ben niet de leider van de bouw, we doen het samen. Daardoor kunnen we open en eerlijk met elkaar communiceren. Soms hebben we onenigheid, maar dat is niet erg. We komen er samen altijd uit.

Samenwerking vind ik een belangrijk thema. Soms moet je samenwerking ook afdwingen. Generaties samen zetten, zodat je van beide het beste meepakt. De kennis en ervaring van de oudere generatie, in combinatie met de digitale knowhow van de jongere generatie. Die digitalisering en nieuwe technologieën zijn prachtig hoor. Maar zonder de basis, de vakkennis en ervaring, ben je nergens.

Koopmans is een modern bedrijf. We willen koploper zijn op het gebied van nieuwe technologie. En dat zijn we ook denk ik. Onze timmerlieden lopen met een iPad op de bouw. Zo hebben ze altijd de nieuwste versie van een tekening bij de hand. En dat betekent minder fouten.

Het grootste voordeel van Koopmans is dat we allround zijn. We zijn allang niet meer die woningbouwer uit Enschede. We doen zoveel meer dan dat. We doen renovaties, transformaties, nieuwbouw, conceptwoningen, utiliteit. Alles wat je zou willen doen, is bespreekbaar. Ik weet precies wat ik hier heb en ik ben altijd beloond voor mijn inzet. Waarom zou ik dan weggaan?’

Wil jij ook aan de slag bij Koopmans?

Bekijk onze vacatures