Vernieuwen en verbeteren Waterkwartier, Zupthen

In de wijk Waterkwartier in Zutphen heeft Koopmans 161 woningen vernieuwd en verbeterd. De groot onderhoudswerkzaamheden met energiebesparende maatregelen zijn uitgevoerd in vijf uiteenlopende deelprojecten, aan appartementencomplexen en eengezinswoningen.

Uitgangspunt van Woonbedrijf ieder1 was de woningen meer geschikt maken voor senioren; waaronder het rollator- en scootmobieltoegankelijk maken. Daarnaast zijn de woningen voorzien van energiebesparende maatregelen. Alle woningen kregen mechanische ventilatie, isolatie, een nieuwe keuken en een nieuwe natte cel. In de badkamers en toiletten zijn het tegel- en stucwerk vervangen en drempels aangepast. Verder zijn de badkamers voorzien van nieuwe (toegankelijke) deuren met nieuw hang- en sluitwerk. Waar nodig zijn verhoogde toiletten, wandbeugels en opklapbeugels geplaatst. Ook konden huurders naar eigen wens de indeling van hun appartement laten wijzigen. En zijn er duurzaamheidmaatregelen toegepast met een visuele upgrading.

Waterfoto’s op groot formaat op de bergingen van de woningen aan de Emmerikseweg. Dat was het  sluitstuk van het project Vernieuwen en Verbeteren Waterkwartier.  De bergingsgevels aan de straatzijde zijn verfraaid met grote foto’s. De bewoners hebben opeens een vijver in hun gemeenschappelijke voortuin.

Stuur project door