Vernieuwbouw verzorgingstehuis Sutfene, Zutphen

Projectinformatie

Project Vernieuwbouw verzorgingstehuis Sutfene
Locatie Zutphen
Opdrachtgever Stichting Sutfene, Zutphen en Woonbedrijf ieder1, Deventer
Architect IAA Architecten, Enschede

Het project omvat de renovatie van het bestaande verpleeghuis Slingerbosch, het omvormen van verzorgingshuis 's Heerensteen tot verpleeghuis, de vervangende nieuwbouw van verpleeghuis Leeuwerikweide, de nieuwbouw van zorgwoningen, algemene voorzieningen, een therapeutisch bad, een sportzaal, een woonvoorziening voor mensen met een verstandelijke beperking. Het gebouw is voorzien van de modernste domoticatoepassingen.

In totaal zijn er 338 intramurale plaatsen voor verschillende zorgdisciplines en 12 senioren-appartementen. Het totale bruto vloeroppervlak is 41.000 m2, waarvan 12.500 m2is gerenoveerd. Sutfene heeft een parkeerkelder van 3.000 m2.