Vernieuwbouw stadhuis en bijbehorende dagwinkel, Hengelo

Projectinformatie

Project Vernieuwbouw stadhuis en bijbehorende dagwinkel
Locatie Hengelo
Opdrachtgever Gemeente Hengelo
Architect EGM Architecten, HVE architecten
Adviseur Nelissen Ingenieursbureau

TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep en Bouwbedrijf Hoffman renoveerden het stadhuis. Hier verzorgde Croonwolter&dros de installaties. Het monumentale stadhuis uit 1963 met een oppervlakte van 11.700 m², heeft een nieuwe functionele indeling gekregen naar het ontwerp van EGM Architecten en HVE architecten, waarbij de bestaande inrichting zoveel mogelijk behouden is gebleven en is versterkt. De hal heeft zijn oude functie als centraal en levendig binnenplein teruggekregen en wordt nog meer een plek voor (culturele) evenementen en bijeenkomsten. Specifieke stijlelementen zijn bewaard gebleven, zoals het mozaïek-kunstwerk in de burgerzaal, maar ook de plafondplaten, enkele karakteristieke deuren en lampen in de centrale hal. Er zijn zoveel mogelijk duurzame materialen gebruikt en waar mogelijk, onderdelen hergebruikt. Dit monumentale pand is met een passerelle op de eerste verdieping verbonden met het nieuwe stadskantoor. 

Hengelo, stadhuis, renovatie, vernieuwbouw