Verbouw/uitbreidingen clubgebouwen golfclub Prinses Wilhelmina, Enschede

Projectinformatie

Project Verbouw/uitbreidingen clubgebouwen golfclub Prinses Wilhelmina
Locatie Enschede
Opdrachtgever BCT Architecten
Architect BCT Architecten

In het groen, aan de rand van de stad bevindt zich het nieuwe clubhuis van de Prinses Wilhelmina golfclub. Als inspiratie voor het nieuwe clubhuis is een traditionele Twentse boerderij, met twee gekoppelde zadeldaken, gekozen.  Ook het traditionele materiaalgebruik waaronder, eikenhout, rode bakstenen en dakpannen zijn op eigentijdse wijze toegepast. Een schuin oplopende intermediair tussen de twee kappen biedt ruimte aan een entreehal vanwaar men de mogelijkheid heeft om het restaurant of de kleedruimten te betreden. Een restaurant, met terras en uitzicht over de golfbaan, is iets dat iedere golfclub een grote meerwaarde geeft, vandaar dat het dak wegknikt richting de golfbaan voor maximaal uitzicht. Naast een restaurant is er ook ruimte gecreëerd voor een geweldig overdekt terras onder de zonwerende hoge kap. De grote houten pui met veel glas verbindt binnen en buiten met elkaar, zodat de leden optimaal van het golfspel kunnen genieten.