Transformatie Belastingkantoor, Almelo

Projectinformatie

Project Transformatie Belastingkantoor
Locatie Almelo
Opdrachtgever Elmo b.v., Zutphen
Architect Van der Linde Architecten, Zutphen

Het interieur is volledig gerenoveerd en de gevel is geïsoleerd. De werkplekken worden gevoed door middel van een modulair aangebracht vloerdozensysteem. Er is een omvangrijke bodemwarmtewisselaar die 's zomers voorziet in gekoeld water voor conditionering van de kantoorvertrekken en 's winters in verwarming via de inductie-units. De Raad voor de Kinderbescherming is de belangrijkste huurder van het pand. De naam van het gebouw is Markant.

Duurzame transformatie van het voormalige belastingkantoor. Het gebouw uit de jaren zestig kreeg een hedendaagse uitstraling én na de revitalisering het energielabel A. Het zeven verdiepingen tellende gebouw (6.000 m²) onderging  een complete facelift. Het casco bleef intact, maar zowel aan de buitenkant (wandbeplating, kozijnen en HR++ beglazing) als aan de binnenzijde is alles vernieuwd.