SurPlus® 49 woningen Dichterskwartier, Harderwijk

Projectinformatie

Project SurPlus® 49 woningen Dichterskwartier
Locatie Harderwijk
Opdrachtgever Koopmans Projecten bv | AM Wonen bv, Zwolle
Architect KOW Architectuur, Den Haag

In de wijk Dichterskwartier in Harderwijk zijn 128 nieuwbouwwoningen gerealiseerd. Het project bestaat uit 45 eengezinswoningen, 4 twee-onder-één-kapwoningen, 6 vrijstaande woningen, 7 patiowoningen en 66 appartementen.

Bij alle woningen zijn vormen van duurzaam bouwen toegepast, zoals hogere isolatie van vloeren, wanden, daken en glasopeningen en toepassing van energiezuinige installaties waardoor het warmteverlies sterk vermindert.

Er zijn drie verschillende typen eengezinswoningen die in breedte variëren van 5.10 tot 6.00 meter. Deze drie typen woningen en de twee-onder-één-kapwoningen worden gerealiseerd volgens het SurPlus®-concept.

Dit concept geeft toekomstige bewoners extra keuzemogelijkheden om de woning bijvoorbeeld aan de tuinzijde uit te breiden, maar ook zijn er op de tweede verdieping diverse indelingsmogelijkheden.

Het appartementencomplex bestaat uit drie identieke woonlagen met daaronder een stallingsgarage. Dit complex wordt gebouwd volgens het tunnelgietbouw-systeem. De patio- en vrijstaande woningen worden gebouwd met wanden en vloeren.