Rsg Wiringherlant, Wieringerwerf

Design & construct-opdracht voor de ontwikkeling van de regionale scholengemeenschap (RSG) Wiringherlant, een school voor Atheneum, havo en vmbo.

Het gebouw is ongeveer 9.000 m2 groot en is verdeeld over drie bouwlagen. De school heeft ongeveer 1.000 leerlingen en 120 medewerkers. De terreininrichting is onderdeel van de opdracht. Er komt een stalling voor circa 1.100 fietsen en een schoolplein. De school heeft een inpandige sportvoorziening op de begane grond van zeven meter hoog.

Het ontwerp wordt gekenmerkt door de compacte vormgeving en de heldere structuur binnen het gebouw. In het hart van het gebouw wordt een visueel ‘vrijhangende' ELOS-ruimte gerealiseerd. ELOS staat voor ‘Europa als leeromgeving op scholen' en is erop gericht om de leerlingen optimaal voor te bereiden op de internationale samenleving.

Het aspect duurzaamheid vormt een belangrijk onderdeel in het ontwerp. Door onder meer toepassing van een gevelsteen van hergebruikt materiaal en een duurzaam installatieconcept met warmtepomp past het ontwerp binnen de duurzaamheidsvisie en het Frisse Scholen-concept waar RSG Wiringherlant naar streeft.

RSG Wiringherlant

Stuur project door