Restauratie Huize Rosorum, Arnhem

Restauratie van de 19de eeuwse villa Huize Rosorum. Koopmans realiseerde zeventien luxe appartementen in het bestaande pand en twee ruime woon studio's in de kelder van de villa met hoogwaardige service en zorg op maat. Aan de achterzijde van de villa is een nieuwe uitbouw die dienst doet als ontmoetingsruimte. Door eisen van het bouwbesluit moest de bestaande kelder worden verdiept.
 

Rosorum Residenties is een particulier initiatief en biedt een integraal concept waarin luxe en exclusief wonen worden gecombineerd met hoogwaardige dienstverlening en zorg op maat.
Rosorum Residenties is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Particuliere woonzorgvoorzieningen (NeVeP).

De appartementen met de hoge plafonds variëren in omvang van circa 55 tot circa 110 m2. Een aantal heeft een eigen balkon of terras met directe toegang tot de tuin.

Oorspronkelijk stond op de plaats van deze villa een herberg. In 1852 werd Huize Rosorum ontworpen. Het witgepleisterde pand in eclectische trant werd in 1932 verbouwd tot rusthuis voor oudere dames. Na de Tweede Wereldoorlog diende het pand enige tijd als ziekenhuis, verzorgingshuis en asielzoekerscentrum.

Stuur project door