Rentray, Rekken

Nieuwbouw verblijfsgebouw (32 plaatsen) en schoolgebouw en verbouw van het bestaand kruisgebouw. Het betreft de bouwkundige en installatietechnische (elektrotechniek, beveiliging en werktuigbouwkundig) uitvoeringswerkzaamheden en de aanleg van perimeterbeveiliging met onder meer het beveiligde hek rondom de locatie, brandpreventieve maatregelen, benodigde aanpassingen in het bestaande Kruisgebouw en de verdere terreininrichting binnen het hek. Verder komen er aansluitingen voor nutsvoorzieningen en voor de beveiliging die op het kruisgebouw zijn aangesloten.

Nieuwbouw van het school- en activiteitengebouw

Voor de jongens uit het verblijfsgebouw ene de jongens uit het Kruisgebouw en mogelijk jongens uit de open instelling wordt een school- en activiteitengebouw gerealiseerd voor 120 jongens. Het is een school met een VMBO-karakter: werkplaatsen voor hout- en metaalbewerking, groen, horeca en economie hebben ieder een eigen theorielokaal en een eigen entree naar buiten. Elke entree wordt voorzien van metaaldetectiepoortjes. De werkplaatsen liggen op de begane grond, de lokalen liggen op de eerste verdieping en zijn met afzonderlijke trappen verbonden. Op de eerste verdieping liggen ook de sanitaire voorzieningen.

Verder zijn in het School- en activiteitengebouw nog een aantal andere functies opgenomen: een aantal kantoren, een multifunctionele ruimte, een muziek- en fitnessruimte en verder gebruikelijke ruimten als toiletten, technische ruimten, werkkasten. Het school- en activiteitengebouw wordt voorzien van een vraaggestuurd natuurlijk ventilatiesysteem en radiatorenverwarming.

Nieuwbouw van het verblijfsgebouw

Dit betreft een woon-/slaapgebouw met 32 eenheden, in 4 groepen van 8 jongens. Hierbij is er de mogelijkheid om dit later te kunnen splitsen in 8 groepen van 4 tot 5 jongens. Het ontwerp hiervoor bestaat uit een gebouw met 2 lagen:
Op de begane grond liggen de wooneenheden, algemene kantoorruimten, timeoutruimten en een aantal
technische ruimten.
Op de eerste verdieping zijn de slaapeenheden opgenomen. Elke eenheid heeft eeneigen sanitaire cel met douche en toilet. Tevens een waterblusinstallatie, een intercomverbinding en een beveiligd te openen raamgedeelte.

Stuur project door