Parkeergarage blok 11 | Almere

Nieuwbouw bovengrondse parkeergarage (blok 11) die deel uitmaakt van het Centrumplan Zuid.  De parkeergarage is 10.880 m2 groot en bestaat uit zes lagen, inclusief parkeren op het maaiveld. Er zijn 413 parkeerplaatsen.

De gevel bestaat uit twee innovatieve onderdelen.
De RVS geperforeerde gevelplaten zijn door ‘dieptrektechniek’ gemaakt door een producent uit de automotive industrie en speciaal ontwikkeld voor toepassing in dit project. De figuratie bestaat uit kenmerkende beelden voor de provincie Flevoland.
De perforatie (40%) van de platen zorgt voor natuurlijke ventilatie van de parkeergarage en voor een open uitstraling, met name als het donker is.

Het andere bijzondere aspect van de gevel zijn de natuurlijke elementen in de vorm van geïntegreerde plantenbakken met specifieke beplanting gebaseerd op de oriëntatie van de gevel. Als watervoorziening wordt er gebruik gemaakt van een onderbrekingsinstallatie en pompunit op de waterleiding. De pompunit is een frequentiegestuurd model, voor een optimale drukverdeling. Het druppelprogramma voor de plantenbakken aan de gevel wordt automatisch bijgesteld dankzij de integratie van een weerstation.

Stuur project door