Ontwikkeling en bouw 159 koop- en 70 huurwoningen Nieuwe Es, Hengelo

Projectinformatie

Project Ontwikkeling en bouw 159 koop- en 70 huurwoningen Nieuwe Es
Locatie Hengelo
Opdrachtgever Welbions, Credit Linked Beheer, Koopmans Projecten
Architect SVP stedenbouw en architectuur

21 september 2017 werd het officiële startsein gegeven voor een grootschalige herontwikkeling van een nieuwe buurt in de wijk de Hengelose Es. 
De naam voor deze nieuwe buurt is: Nieuwe Es.

Breed gedragen plan

Initiatiefnemers voor deze herstructurering zijn TBI-ondernemingen Koopmans Bouwgroep en ERA Contour en woningcorporatie Welbions samen met Gemeente Hengelo en SVP stedenbouw en architectuur. Gezamenlijk hebben deze partijen in zogenaamde pressurecookers gewerkt aan het stedenbouwkundig plan voor de nieuwe buurt, waarbij ook bewoners werden betrokken. Hierdoor is er een zeer breed gedragen plan ontwikkeld.

Start van de wederopbouw

Het overgrote deel van de huidige bebouwing is gesloopt en Koopmans is al volop bezig met de renovatie van de flats, die in de eerste helft van 2018 worden opgeleverd. Deze flats zijn verkocht aan een belegger en bestemd voor de verhuur. Belangstellenden hiervoor kunnen vanaf heden terecht bij de makelaars Ten Hag en Thoma Post. Begin volgend jaar wordt gestart met de aanleg van het park dat zorgt voor de verbinding met het Weusthagpark. Hierna volgt de rest van de buurt en die bestaat uit de realisatie van 70 sociale huurwoningen voor Welbions en circa 230 koopwoningen in verschillende prijsklassen. De verkoop van deze woningen start volgend jaar. Na realisatie wordt het openbaar gebied overgedragen aan de gemeente Hengelo. Tegelijkertijd werkt Welbions aan het transformeren/vernieuwen van 344 bestaande flatwoningen in de Hengelose Es.

Via deze website leest u meer over dit project.