Museum More, Gorssel

Projectinformatie

Project More, Museum voor Modern Realisme
Locatie Gorssel
Architect Hans van Heeswijk architecten, Amsterdam

Nieuwbouw en renovatie van het Museum voor Realistische kunst in Gorssel. Het project aan de Hoofdstraat betreft deels nieuwbouw en deels renovatie (4.500 m2), namelijk die van het herenhuis uit 1914. Het project wordt samen met zusterbedrijven Ingenieursbureau Wolter & Dros B.V. en Croon Elektrotechiek B.V. uitgevoerd. De combinatie heeft ook de opdracht verworven voor de verbouwing van het koetshuis in Ruurlo dat als depot voor de collectie gaat fungeren.

Het museum wordt gehuisvest in het voormalige gemeentehuis van Gorssel, dat eind 2012 vrij kwam. Het monumentale deel van het uit 1914 daterende gemeentehuis van Gorssel blijft intact. De later aangebouwde delen worden in het ontwerp vervangen door nieuwbouw. Het museum wordt een paviljoenachtig gebouw van twee verdiepingen met strategische doorkijkjes naar de parkachtige omgeving waarin het komt te staan. Naast het tentoonstellen van delen uit de vaste collectie biedt het gebouw ook ruimte aan wisselende exposities. Het museum gaat onder meer een belangrijk deel van de voormalige collectie van Dirk Scheringa huisvesten.

De elektrotechnische installaties, waaronder de beveiligingsinstallaties, moeten aan hoge architectonische eisen voldoen. Daarnaast wordt de verlichting bijzonder duurzaam uitgevoerd.