MARK | Utrecht

Naast station Leidsche Rijn te Utrecht ontwikkelt het consortium bestaande uit vastgoedontwikkelaar Stadswaarde en TBI-ondernemingen Koopmans Bouwgroep en J.P. van Eesteren drie woontorens van 80, 100 en 140 meter hoog. In het project komen 1.128 woningen, waarvan 886 woningen naar beoogd belegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance zullen gaan. Circa 60% van het programma bestaat uit sociale huurwoningen (279), middeldure huurwoningen (278) en zorgwoningen (125). Daarnaast zullen er 204 vrije sector huur- en circa 242 koopwoningen worden gebouwd. 

Het project krijgt daarnaast o.a. 3.500 stallingsplekken voor fietsen, een rooftoprestaurant, een instructiebad, een sportcafé, gedeelde wasserettevoorzieningen, deel-logeerkamers, flexibele werkplekken, een keukenvoorziening voor groepen, maakateliers voor kunstenaars en diverse andere ontmoeting-plekken. Met de gereserveerde ruimte voor gemeenschappelijk gebruik beoogt MARK de eenzaamheid van het wonen op hoogte te bestrijden.

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor dit project. Zo draagt een ambitieus mobiliteitsconcept met onder meer 100 elektrische deelauto’s bij aan de transitie van mobiliteit in de toekomst en functioneren de kronen en de lager gelegen daken van de woontorens als tuinbouwkassen. Met deze kassen draagt het project bij aan het verduurzamen van de voedselketen in de stad. De woningen worden klimaatneutraal (EPC=0) opgeleverd.

Stuur project door