Lidl supermarkt | Meppel

Lidl supermarkt

De totale oppervlakte van de nieuwbouw is 2.150 m2. Het gebouw staat op palen en de constructie is van staal. De gevels zijn van baksteen met gemetselde kolommen die refereren aan de oude markthallen die hier voorheen stonden. Aan de voorzijde van de winkel is een grote glazen pui geplaatst en aan de achterzijde is een laad- en losvoorziening.
Lidl heeft een vaste formule voor de uitstraling en inrichting van de winkel. Omdat de Lidl op een markante locatie vlak bij het centrum staat is er veel aandacht geweest voor de kwaliteit van de bebouwing en dit is terug te zien in het ontwerp. Met het plaatsen van een groot aantal zonnepanelen op het dak, zorgt Lidl voor haar eigen duurzame energie.

 

Opening januari 2020

Op 22 maart 2019 is er gestart met de bouw. Na oplevering door Koopmans, heeft Lidl zelf de afbouw en inrichting verzorgd. Op 29 januari 2020 gingen de deuren open voor het publiek. Belangrijk is de aanleg van een kwalitatief hoogwaardig openbare ruimte rond de Lidl. Het openbaar gebied dat aangelegd wordt door Lidl krijgt een gelijkwaardige kwalitatieve uitstraling net als de rest van het gebied.

Stuur project door