Libertas | Groningen

Koopmans Bouwgroep is trots op haar samenwerking met Aannemingsmaatschappij Friso en de oplevering van het indrukwekkende studentenwoontorenproject aan de Vrydemalaan in Groningen. In opdracht van Koopmans Projecten hebben wij, in nauwe samenwerking met Friso, deze opvallende 18 verdiepingen hoge woontoren gerealiseerd.

Het ontwerp, vervaardigd door KENK architecten uit Amsterdam, kenmerkt zich door zijn indrukwekkende hoogte en moderne uitstraling. Met behulp van tunnelbekisting hebben we elk niveau met wanden en vloeren in één keer kunnen storten, wat een ongekende snelheid in de bouw mogelijk maakte. De woontoren, genaamd Libertas, is met 19 bouwlagen in recordtijd uit de grond gerezen, en in november van het afgelopen jaar hebben we het met trots opgeleverd.

Libertas biedt nu onderdak aan 270 studentenkamers, elk uitgerust met moderne voorzieningen en gedeelde ruimtes. Dit project draagt bij aan de realisatie van een duurzame stadsomgeving in het inspirerende ecosysteem van het Gronings Universitair Medisch Centrum. Het is een van de eerste zichtbare ontwikkelingen op deze locatie en draagt bij aan een ongedeelde stad.

Wij kijken uit naar het verwelkomen van de studenten van het University College Groningen en andere internationale studenten in dit prachtige gebouw. Libertas biedt niet alleen comfortabele kamers, maar ook voorzieningen zoals een dakterras, studieruimte, wasserette en fietsenstalling om het studentenleven nog aangenamer te maken.

Stuur project door