Kantoor en werkplaats Twente Milieu, Enschede

Projectinformatie

Project Kantoor en werkplaats Twente Milieu
Locatie Enschede
Opdrachtgever Twente Milieu N.V., Enschede
Architect Perik Architectuur, Almelo

Nieuwbouw van een kantoor, bedrijfshal, stallingsruimte, zoutloods en buitenopslag voor Twente Milieu aan de Marssteden in Enschede. Een project is bijzonder door de verschillende bouwsystemen en specifieke voorzieningen die voor de diverse gebouwen zijn toegepast.

Het kantoorpand heeft een vliesgevel van circa zeven meter hoog, met een buitenschil van lichtblauwe metalen Glasell-platen die van kleur verschieten als de lichtinval verandert. Op het dak is een opbouw die drie meter uitkraagt. De dakopbouw, waarin de luchtbehandelingskast is opgenomen, is als een soort tunnel op het kantoorpand gezet. De uitkraging aan de voor- en achterkant van het gebouw bestaat uit twee staalconstructies die aan het prefab betonskelet zijn gemonteerd. Deze constructies vangen de krachten van de uitkraging op. Koopmans, ontwikkelaar en bouwer van dit project, heeft  samenwerking gezocht met het TBI-zusterbedrijf Voorbij Groep uit Amsterdam, die het casco leverde.