Dit project bestaat uit 9 houten woningen die zijn onderverdeeld in 5 patio- en 4 tuinwoningen. TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede realiseert deze houten circulaire woningen volgens een duurzame bouwmethode.

Circulaire houten modules

De woningen worden gerealiseerd volgens het concept HOUTbaarHUIS. Het zijn modules die bestaan uit houten LVL-delen, afkomstig van streng beheerde en gecertificeerde Finse bossen. De 3Dmodules worden onder ideale omstandigheden in de fabriek gemaakt en vervolgens op de bouwlocatie gemonteerd. Dat gebeurt snel, gemiddeld plaatst Koopmans 1 woning per dag bestaande uit 6 tot 8 modules.

Energie- en stikstofpositief

Alle woningen zijn zeer energiezuinig (warmtepomp en LV-panelen). Door het gebruik van duurzame en ademende materialen is er een gezond binnenklimaat. Directievoorzitter Hans Smit vertelt dat de levensduur van deze woningen gelijk is aan die van de traditionele woningen van beton of kalkzandsteen. ‘Het voordeel van houten woningen is dat deze 100% remontabel zijn, ruim 80% van het materiaal kan hergebruikt worden en ze zijn energie- en stikstofpositief.’

Stuur project door