Gerbrandystraat | Utrecht

Op de plek van het voormalige belastingkantoor aan de Gerbrandystraat in Utrecht staat een nieuwe kleine woonwijk met 487 huurappartementen. TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede ontwikkelde dit project. De bouw van het project is een samenwerking tussen Koopmans en Bouwbedrijf Wessels Rijssen. Januari 2022 zijn alle appartementen opgeleverd aan opdrachtgever Syntrus Achmea Real Estrate & Finance.

De appartementen zijn verspreid over drie gebouwen. Een daarvan is een woontoren met 19 woonlagen waarin 205 woningen komen. De andere twee gebouwen zijn lager. In het lagere gebouw langs het spoor komen 200 studentenstudio’s en er komt een gebouw van vijf woonlagen langs de Gerbrandystraat met 82 appartementen. De woningen variëren in grootte tussen de 50 en 70 vierkante meter. De studentenstudio’s hebben een oppervlakte van 21 vierkante meter.

Het ontwerp is van Van der Linde Architecten uit Deventer. De nieuwbouw vormt een driehoek. Tussen de gebouwen bevindt zich een verhoogd leefdek met daaronder de parkeervoorzieningen. Het buitenterrein wordt ingericht naar een plan van landschapsarchitect Poelmans Reesink uit Arnhem.

Stuur project door