Gebiedsontwikkeling Nieuwe Es | Hengelo

21 september 2017 werd het officiële startsein gegeven voor een grootschalige herontwikkeling van een nieuwe buurt in de wijk de Hengelose Es. De naam voor deze nieuwe buurt is: Nieuwe Es. 

Breed gedragen plan

Initiatiefnemers voor deze herstructurering zijn TBI-ondernemingen Koopmans Bouwgroep en ERA Contour en woningcorporatie Welbions samen met Gemeente Hengelo en SVP stedenbouw en architectuur. Gezamenlijk hebben deze partijen in zogenaamde pressurecookers gewerkt aan het stedenbouwkundig plan voor de nieuwe buurt, waarbij ook bewoners werden betrokken. Hierdoor is er een zeer breed gedragen plan ontwikkeld. De nieuwe Es krijgt een stoere en eigentijdse uitstraling. Er is kritisch gekeken naar de architectonische uitstraling van de nieuwe woningen om te zorgen dat deze helemaal passen binnen de omgeving met de bestaande flats.  Nadat de bestaande omgeving grotendeels was gesloopt, heeft Koopmans deze twee flats volledig gerenoveerd. 

Foto: Luuk Kramer

Foto: Luuk Kramer

Foto: Luuk Kramer

Realisatie in 3 fasen

De realisatie van De Nieuwe Es gebeurt in 3 fasen. Hiervan zijn de eerste 2 fasen, die bestaan uit 58 huurwoningen, 111 koopwoningen en 9 innovatieve conceptwoningen, afgerond. Het laatste deel bestaat uit 12 huurwoningen en 39 koopwoningen. Naar verwachting is in 2023 het volledige project klaar. Alle koop- en huurwoningen hebben drie bouwlagen en zijn uitgevoerd in ons woonconcept beterBASIShuis. Dit concept kent 5 hoogwaardige, compacte basistypen en meerdere woonsmaken. Alle woningen zijn ontworpen rondom een plattegrond die voor de bewoners een optimale woonbeleving geeft. Uniek in dit project is de realisatie van de 9 innovatieve conceptwoningen. Hiervan zijn er 4 uitgevoerd in ons concept HOUTbaar HUIS. Deze woningen bestaan uit volledig afgewerkte houten modules die in onze eigen fabriek geWOONhout in Wehl worden gemaakt. Dat gebeurt onder optimale omstandigheden, waarna de modules vervolgens op de bouwlocatie worden geplaatst. 

Via deze website leest u meer over De Nieuwe Es.

Foto: Marnix Klooster

Foto: Marnix Klooster

Foto: Marnix Klooster

Foto: Marnix Klooster

Foto: Marnix Klooster

Foto: Marnix Klooster

Foto: Marnix Klooster

Stuur project door