De Verwondering, Columbuskwartier | Almere

De Verwondering: een unieke woonwijk

In het Columbuskwartier in Almere-Poort is een unieke woonwijk De Verwondering gerealiseerd.
Ontwikkelingscombinatie De Verwondering, een samenwerking tussen Koopmans Bouwgroep en Ymere, hebben deze uitdaging opgepakt, de tender gewonnen en een bijzondere wijk gerealiseerd.

Duurzaam, energiezuinig en kindvriendelijk zijn de thema’s die het stedenbouwkundig plan, de woningen en gebouwen van De Verwondering kenmerken. Woningen, scholen en de overige voorzieningen in de wijk onderscheiden zich door energiezuinigheid en duurzaamheid.

Er zijn 550 woningen gerealiseerd zowel de koop- als huursector, als ook CPO en PO. Daarnaast zijn er twee scholen gebouwd, een peuterzaal en voorzieningen zoals een multifunctioneel centrum met een sportzaal, buurtcentrum, kinderopvang, buitenschoolse opvang en een gezondheidscentrum.

Het is een project dat mensen de mogelijkheid geeft om op een andere manier te wonen en te leven. Het ‘Kinderpad’, een veilige wandel- en fietsroute naar school, zorgt ervoor dat de auto niet meer nodig is voor het halen en brengen. Een groot deel van het woongebied is ook autovrij  en is daardoor  een ideale ruimte om veilig te spelen en voor ouders om elkaar te ontmoeten. Waardoor het ook een  sociaal duurzame wijk wordt. Met alle positieve gevolgen voor veiligheid en klimaat.

Columbuskwartier, De Verwondering

Columbuskwartier, De Verwondering

Columbuskwartier, De Verwondering

Columbuskwartier, De Verwondering

Columbuskwartier, De Verwondering

Stuur project door