De Nieuwe Sint Jacob | Amsterdam

Koopmans Bouwgroep is verheugd om ons aandeel in het prachtige project "De Nieuwe Sint Jacob" aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam te delen. In opdracht van zorginstelling Amstelring en Syntrus Achmea Real Estate hebben wij, als onderdeel van Bouwcombinatie De Nieuwe Plantage, samengewerkt met Nico de Bont en Mobilis om een opmerkelijke transformatie te realiseren.

Nieuwbouw voor senioren

Dit omvangrijke project omvatte de restauratie en nieuwbouw van 305 seniorenappartementen, 20 (huur)stadswoningen, zorgfaciliteiten en een parkeerkelder voor 220 auto's. Koopmans Bouw heeft met toewijding en vakmanschap de seniorenappartementen en stadswoningen gerealiseerd, terwijl Mobilis de constructie van de parkeergarage verzorgde.

Monumentaal gebouw

Het monumentale gebouw van het voormalige Rooms-Katholieke Oude Mannen- en Vrouwenhuis Sint Jacob werd met respect en zorg door Nico de Bont gerestaureerd en herontwikkeld tot een toevluchtsoord voor 32 psychogeriatrische patiƫnten. Ook de monumentale kerkzaal uit 1866 op de binnenplaats van het zorgcomplex werd met behoud van historische pracht gerestaureerd.

Stuur project door