De Kreekvelden | Almere

Welkom bij De Kreekvelden, een buitengewoon duurzaam project van Koopmans Bouwgroep, gelegen in het groene hart van Almere. Deze wijk is ontworpen als een toekomstbestendige gemeenschap waar groen en energieneutraal wonen samenkomen in een uniek concept. Bij De Kreekvelden creëren we niet alleen woningen; we bieden een levensstijl die gericht is op duurzaamheid, gemeenschap en groen genot.

Een groene oase met energiezuinige woningen

De Kreekvelden is een wijk voor de toekomst, waar je kunt genieten van een groene leefomgeving en energieneutraal woont met lage energielasten. Onze woningen zijn ontworpen volgens een duurzaam concept met een energielabel van A+++. Hier ervaar je het plezier van groen wonen, omringd door natuur en water.

Jouw eigen moestuin: van groentebed tot buurtontmoeting

Bij de aankoop van een woning in De Kreekvelden krijg je de unieke mogelijkheid om een eigen moestuin van circa 35m² te beheren, gelegen aan de rand van de wijk. Hier kun je meteen de handen uit de mouwen steken en genieten van de voldoening van het verbouwen van je eigen groenten. Bovendien moedigen we buren aan om samen te tuinieren, moestuintips uit te wisselen en zo een gemeenschap te vormen die de schoonheid van duurzaamheid deelt. Heb je geen belang bij een eigen moestuin? Geen probleem! De gereserveerde ruimte wordt opnieuw ingericht als gemeenschappelijk groen, zodat iedereen kan genieten van de natuurlijke pracht.

Water & groen: natuurlijke harmonie

De Kreekvelden is niet alleen aantrekkelijk voor mensen, maar ook voor diverse dieren zoals vlinders, bijen, kikkers en vogels. Gelegen te midden van de weidse natuur van de Flevopolder, biedt de wijk een thuis voor wilde reebokjes en verschillende soorten roofvogels. Dankzij de hoge raampartijen in de woningen haal je het zonlicht naar binnen en geniet je optimaal van de omgeving. Pergola's sieren het straatbeeld, waardoor groen een integraal onderdeel van de wijk vormt.

Een uniek concept: duurzaamheid in gemeenschap

De Kreekvelden onderscheidt zich als een duurzame buurt, omgeven door natuurlijke pracht. Een kronkelende kreek en wadi's zorgen ervoor dat regenwater op een natuurlijke wijze wordt afgevoerd. Verse groente haal je uit je eigen moestuin, waardoor gezond en lekker eten binnen handbereik is. Aan het stadsstrand staat een modern buurthuis, waar je gemakkelijk in contact komt met buurtgenoten. De wijk is autoluw, waardoor kinderen veilig buiten kunnen spelen. Overal vind je gezellige ontmoetingsplekken; in De Kreekvelden voel je je dan ook helemaal thuis!

Ontdek De Kreekvelden, waar duurzaamheid en gemeenschap samenkomen in een groene oase van wonen. Hier gaat wonen verder dan de voordeur; het omarmt een levensstijl waarin jij, je buren en de natuur in harmonie samenleven.

Stuur project door