De Gerbrandy | Utrecht

Koopmans Bouwgroep is verheugd om haar betrokkenheid bij het opmerkelijke project "De Gerbrandy" in Utrecht te delen. Dit indrukwekkende appartementencomplex, met 287 vrijesector-huurwoningen en 200 studentenhuurwoningen, is gebouwd door de aannemerscombinatie van Koopmans Bouw en Bouwbedrijf Wessels in opdracht van Syntrus Achmea Real Estate.

Het complex beslaat drie bouwblokken en strekt zich uit over een totale oppervlakte van 50.000 vierkante meter, variƫrend in hoogte van vijf tot negentien bouwlagen, met een maximale hoogte van 70 meter. Dit opmerkelijke project, ontworpen door Van der Linde Architecten, heeft de voormalige locatie van het belastingkantoor getransformeerd tot een modern wooncomplex, waarbij de kelder op slimme wijze is behouden en hergebruikt.

Een van de opmerkelijke aspecten van De Gerbrandy is de constructiemethode: tunnelcyclus. Deze methode heeft ons in staat gesteld om met efficiƫntie en precisie te werken, en het resultaat is een complex dat niet alleen visueel indrukwekkend is, maar ook functioneel en duurzaam.

Stuur project door