Cultuurhuis Stadshagen | Zwolle

In de wijk Stadshagen te Zwolle is het Cultuurhuis gerealiseerd. Het gebouw heeft een oppervlakte van 5.000 m2 en biedt plaats aan  verschillende openbare functies zoals: een bibliotheek, de muzerie, de wijkzaken voor de wijk Stadshagen, travers, kinderdagverblijf, peuterspeelzaal, tentoonstellingsruimte en horeca-/kantoorruimte.

Het gebouw staat op boorpalen en het betonskelet is gemaakt van holle wanden, kolommen en breedplaatvloeren die nagespannen worden met staalkabels. Hierdoor zijn hogere spanningen in de vloer toelaatbaar. Voordeel van dit systeem is, dat er met geringe vloerhoogten een grote overspanning gemaakt kan worden. Verder beschikt het gebouw over een glazen vliesgevel.

Dit nieuwbouwproject met meerdere bouwlagen is vergelijkbaar qua aard en grootte en biedt plaats aan verschillende functies die ook in de MFA van Bunnik gerealiseerd dienen te worden; bibliotheek, kinderdagverblijf, muziekschool, peuterspeelzaal en multifunctionele ruimten.

Dit met het MFA Bunnik zeer vergelijkbare project omvatte dezelfde werkzaamheden als gevraagd bij MFA Bunnik; het uitvoeren van bouwkundige werkzaamheden, inclusief de coördinatie van derden.

Stuur project door