Cultuurcluster 't Brewinc, Doetinchem

Herontwikkeling van de Brewinc-locatie (onderdeel van het binnenstedelijke herstructureringsproject Hamburgerbroek), een terrein met opstallen waaronder een voormalige ambachtsschool. Het hoofdgebouw langs de Missetstraat-IJsselkade is behouden en hergebruikt, net als het grootste deel van de zogenaamde shed-gebouwen. De overige onderdelen zijn gesloopt.

In 't Brewinc is het cultuurcluster gehuisvest, een cultureel-informatief centrum van circa 6.000 m2 bvo. Het Cultuurcluster Brewinc bestaat uit onder meer de bibliotheek, het Streekarchief (inclusief archiefdepot), het Staring Instituut, bijbehorende kantoorfuncties en een grand café. Bijzonder is dat het Streekarchief compleet nieuw gebouwd is tussen twee bestaande gebouwen in. Dit is een soort betonnen bunker op palen. Het Streekarchief van de Regio Achterhoek is het één na grootste streekarchief van Nederland (na Amsterdam).

Kantoorruimte
In 't Brewinc is ongeveer 840 m2 kantoorruimte te huur. De kantoorruimtes zijn op de tweede verdieping van het complex en zijn te huur vanaf 20 m2. De kantoorvleugel, die via een aparte ingang aan de Missetstraat bereikbaar is, heet Brewinc Office. Huurders kunnen parkeren in de naastliggende parkeergarage.

Voor meer informatie over het huren van kantoorruimte, kunt u contact opnemen met Gerard Nijkamp van Koopmans Projecten. Telefoon: 06 - 13 43 87 93 of mail: info@koopmans.nl.

Brewinc-sheds
Een markant onderdeel van het Brewinc zijn De Brewinc Sheds, 24 zeer bijzondere woningen met veel glas, een speelse indeling, een groot dakterras van circa 28 m², een eigen gezamenlijke fietsenberging en een eigen parkeerplaats in de parkeergarage. De woningen zijn ontworpen in een industriële stijl en staan op de hoek van de IJsselkade en C. Missetstraat. Lees hier meer over deze bijzondere woningen.

Stuur project door