Cruquius 2.1 De Loods | Amsterdam

Een bijzonder project, De Loods. Deze herinterpretatie van een pakhuis is een eerbetoon aan het rijke industriële verleden van Cruquiuseiland en biedt nu ruimte aan 8 bijzondere loftwoningen variërend van 140 tot 200 vierkante meter. Samen met De Bocht en 2Peer, vormt De Loods een integraal onderdeel van het ontwikkelingsgebied Cruquius.

Met 2.300 vierkante meter aan ruimte en 8 unieke loftwoningen, compleet met een inpandige parkeergarage voor 18 voertuigen, heeft De Loods een nieuw hoofdstuk toegevoegd aan de geschiedenis van Cruquiuseiland.

Halverwege de kronkelende Cruquiusweg werd deze karakteristieke loods in 1959 oorspronkelijk gebouwd als magazijn en werd tot medio 2015 gebruikt door het afvalbedrijf Remepa. Net als de omliggende gebouwen van de Insulinde oliefabriek en de voormalige Sigma verffabriek, getuigt De Loods van het indrukwekkende industriële erfgoed van dit gebied. Het gebouw werd dan ook terecht op de gemeentelijke spelregelkaart van Cruquiuseiland aangeduid als 'behoudenswaardig'.

De Loods is niet alleen een architectonisch meesterwerk, maar ook een eerbetoon aan de geschiedenis van Cruquiuseiland. Het ademt nieuw leven in een historisch monument en biedt bewoners de kans om te wonen in een unieke omgeving waar oud en nieuw harmonieus samenkomen.

Stuur project door