Cruquius 2.1 De Bocht | Amsterdam

In het hart van de bruisende nieuwe wijk Cruquiuseiland in Amsterdam Oost prijkt het iconische witte terrasgebouw De Bocht als een herkenbaar baken voor de hele omgeving. Hier komt de stad samen in al haar diversiteit: van verpleger tot CEO, alleenstaanden tot gezinnen, sociale huurders tot kopers. Iedereen deelt in de rijkdom van Amsterdam en deze bijzondere plek. De Bocht is ons antwoord op de uitdaging om op een compacte manier samen te wonen, terwijl we leefbare, gelijkwaardige buurten met eigentijdse architectuur creëren. Samen met De Loods en 2Peer vormt De Bocht het samenhangende geheel dat De Binnenbocht heet, pal aan het water.

Ons ontwerp voor het gestapelde terrasgebouw De Bocht brengt al deze levens samen. Hier leven we dicht op elkaar, maar genieten we toch van alle ruimte. Het is een ingenieuze stapeling van diverse woningtypologieën. Op de terrassen aan het water, te midden van een weelderige binnentuin, bieden we uitzicht over de omliggende oostelijke eilanden en de toekomstige Sluisbuurt. Iedere bewoner profiteert van de kwaliteiten van het gebouw, waaronder ruime entrees, rust, panoramisch uitzicht, intimiteit, overvloedig natuurlijk licht en een vanzelfsprekend gevoel van gemeenschap: wij wonen hier. Aan de straatzijde in de plint bieden we ruimte voor kleinschalige bedrijvigheid, wat De Bocht tot een compacte community maakt voor de moderne stad van vandaag.

Met 20.300 vierkante meter aan oppervlakte, 124 woningen (42 huur- en 52 koopwoningen, waarvan 19 sociale huur en 11 stadswoningen), 700 vierkante meter aan commerciële ruimte en een inpandige parkeergarage, heeft De Bocht bewezen een prachtige aanvulling te zijn op de Amsterdamse woningmarkt. Het is niet alleen een fysiek gebouw, maar een levendige, diverse gemeenschap die het weefsel van onze stad verrijkt.

Koopmans Bouwgroep is er trots op om bij te dragen aan het vormgeven van de toekomst van Amsterdam en het creëren van buurten waar mensen van alle achtergronden samen kunnen leven en gedijen. 

Stuur project door