Assemblagefabrieken geWOONhout | Wehl

In november 2021 hebben wij de assemblagefabrieken voor geWOONhout opgeleverd. Het project bestond uit het ontwerpen en bouwen van twee fabrieken en het aanleggen van de E&W installaties. In de fabrieken worden kant-en-klare houten woonmodules geproduceerd die vervolgens op een woningbouwlocatie in Nederland als blokken op- en naast elkaar worden geplaatst om samen een woning te vormen.

De assemblagefabrieken van geWOONhout zijn volledig CO2-neutraal en duurzaam. Het bedrijfspand bevat de volgende duurzame installaties:

  • Zonnepanelen
  • Gesloten watersysteem
  • WTW-installatie
  • Gasloos inpandig kantoorpand

De zonnepanelen zorgen ervoor dat het bedrijfspand van geWOONhout zelfvoorzienend in energie is. Het gesloten watersysteem is een duurzame methode voor het hergebruik van water. Het hemelwater wordt namelijk opgevangen en hergebruikt om bijvoorbeeld de toiletten door te spoelen. De WTW-installatie zorgt voor een goede balans en leefklimaat binnen het bedrijfspand. Gebruikte lucht wordt door de ventilatie naar buiten en schone lucht weer naar binnen gebracht. Naast de duurzame installaties is er tijdens de ontwikkelingsfase ook gekeken naar de materiaalkeuze. Zo is bijvoorbeeld de constructie losmaakbaar en is de gevel voorzien van duurzaam bamboe materiaal.

Stuur project door