71 appartementen en commerciële ruimten, Vleuterweide | Utrecht

Het project bestaat uit 71 appartementen, verdeeld over blok 3 en 4, en 3.500 m2 commerciële ruimten.

Blok 3 bestaat uit 14 koopappartementen boven commerciële ruimten voor detailhandel, horeca en dienstverlening. Dit blok bestaat uit zes bouwlagen.

Blok 4 ‘De Lakei’ is een beeldbepalend gebouw met een hoge puntvormige kap op een markante locatie aan het centrale plein van Vleuterweide Centrum. Het gebouw, met zeven bouwlagen, heeft een stijlvolle uitstraling door de monumentale architectuur, ramen met ronde bovenboog en bijzondere structuur van het metselwerk.

Op de begane grond bevinden zich commerciële ruimten voor detailhandel, dienstverlening en horeca. Daarboven zijn 42 huur-  en 16 koopappartementen gerealiseerd. Op de eerste verdieping, gelegen op het dak van de winkels, is een binnentuin aangelegd, met bergingen en privéparkeerplaatsen voor de bewoners van De Lakei.

De appartementen, onderverdeeld in drie types, beschikken over een WKO-installatie (Warmte Koude Opslag). Deze energiebesparende installatie slaat ’s zomers warmte, en ‘s winters koude op in de grond. Dit wordt vervolgens gebruikt om de woning te verwarmen, dan wel te koelen.

Stuur project door