Over ons

Onze medewerkers werken dagelijks aan uw nieuwe en bestaande woningen, kantoren, bedrijfshallen, scholen en zorgcentra. Dat doen zij met passie voor hun vak, zowel individueel als samen met hun collega’s, co-makers en opdrachtgevers. Want onze medewerkers zijn VIT. Zij voelen zich Verantwoordelijk, zijn Innovatief en gaan voor Teamwork. Dat zijn de kernwaarden waar wij bij Koopmans voor staan. Zo kunnen wij met elkaar al die mooie woningen en gebouwen voor u waardevol ontwikkelen en bouwen.

Wij beheersen alle disciplines binnen het totale proces. Of het nu om ontwikkelen, bouwen of het beheer van woningen en utiliteitsgebouwen gaat, wij werken graag slagvaardig en samen met u aan de realisatie van uw projecten. Dat doen wij met onze unieke Koopmans Werkwijze waarmee wij optimaal inspelen op de geïntegreerde klantvraag. Met deze procesmatige manier van werken nemen wij onze klanten stap voor stap mee in het hele traject. Zo verhogen we de efficiency, reduceren we faalkosten en  zorgen we voor een tevreden eindgebruiker. Wij maken gebruik van de nieuwste technologieën, zoals 3D-modellen uit BIM en het gebruik van Virtual Reality. Digitalisering biedt namelijk veel mooie kansen die we graag benutten om uw waardevolle woningen en gebouwen te realiseren en te beheren.

We zijn ons bewust van onze rol in het stimuleren van de circulaire economie. Dankzij de inzet van onze vakbekwame medewerkers en toekomstbestendige technieken werken we aan waardebehoud door onder meer hergebruik van materialen en vermindering van CO2-uitstoot.

In onze manier van werken zoeken we naar verbinding; tussen ons en de opdrachtgever, tussen locatie en gebruiker, tussen specialisten en generalisten en tussen functioneel en esthetisch. Daarmee zorgen wij voor toegevoegde waarde, nu en in de toekomst.

Koopmans - Waardevol ontwikkelen en bouwen

Onze organisatie

De activiteiten worden uitgevoerd door onze drie werkmaatschappijen:
- Koopmans Projecten b.v.
- Koopmans Bouw b.v.
- Koopmans Bouwservice b.v.

Deze drie disciplines werken samen aan zowel grote als kleine projecten. Dat betekent dat wij vanaf de ontwikkeling van een nieuw project tot en met de nazorg zeer nauw betrokken zijn.

Wij zijn onderdeel van TBI

Koopmans bestaat sinds 1942. Het begon als klein familiebedrijf met een aantal opdrachten voor het bouwen van een woning. Het bedrijf is gaan groeien na een opdracht voor seriematige woningbouw. Tot eind 2002 was Koopmans een familiebedrijf.  In overleg met de familie is de onderneming eind 2002 onderdeel geworden van TBI. 

TBI, dat al meer dan 40 jaar staat voor techniek, bouw en infra, bestaat uit 20 ondernemingen, ieder met zijn eigen vakmanschap en cultuur. Een hechte familie waarin we veel samenwerken maar ook eigen projecten uitvoeren. Elke onderneming is zelfstandig en verantwoordelijk voor zijn eigen succes. Bovendien heeft TBI een unieke organisatiestructuur met een onafhankelijke Stichting als enige aandeelhouder.

Hierdoor worden we niet gedreven door de waan van de dag en kunnen ons samen met de andere TBI-ondernemingen richten op de lange termijn. Dat brengen we al sinds jaar en dag in praktijk. In onze duurzame manier van werken en in bijzondere projecten, voor de samenleving en voor onze eigen medewerkers. Op een structurele manier, zodat we echt impact kunnen maken.

TBI werkt al veertig jaar doorlopend aan een gezonde balans tussen de continuïteit van de TBI-ondernemingen en het welzijn van de samenleving. We investeren daarom veel van onze winst terug in onze bedrijven en in de maatschappij. Bijvoorbeeld door te investeren in cultureel erfgoed en het aanbieden van een Studiefonds aan alle kinderen van vaste werknemers. Kijk, dan doe je wat. 

De impact van een groot concern
Met in totaal 6.300 collega’s zijn we als TBI één van de grootste techniek-, bouw- en infraconcerns van ons land. De combinatie van deze disciplines is bijzonder. We hebben alles zelf in huis, en kunnen daardoor projecten aannemen die regelmatig de landelijke kranten halen. Daarbij lopen we voorop als het gaat om duurzaamheid: we willen in 2030 volledig klimaatneutraal bouwen.

Het beste van twee werelden
Als medewerker van Koopmans profiteer je van de voordelen van een grote werkgever én van een kleine werkgever. Je krijgt de kans om aan grote, integrale projecten te werken, maar bent ook onderdeel van een bedrijf waar je iedereen kent. Je kunt concern brede opleidingen volgen, maar jezelf ook ontwikkelen bij een specialist. We zijn de derde bouwer van Nederland, maar het voelt als een familiebedrijf.

 

TBI. Maak de toekomst