Wethouder en kopers geven officieel startsein bouw Woonpark BAT Zevenaar

Woensdag 4 maart 2020 gaf wethouder Hans Winters samen met enkele kopers het officiële startsein voor de bouw van 95 woningen in de nieuwe wijk Woonpark BAT in Zevenaar.  Dat gebeurde met het letterlijk slaan van enkele palen op de plek waar de eerste woningen op dit terrein verrijzen. Het project is een ontwikkeling van Solidiam uit Amsterdam en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede realiseert de woningen.

Duurzame woningen

Quadrant Architecten uit Zevenbergen ontwierp het plan voor Woonpark BAT. Deze 95 woningen, die zijn onderverdeeld in 74 koop- en 21 vrije sector huurwoningen, behoren tot fase 1 van het totale plan. Het worden zeer duurzame, energiezuinige en gasloze woningen. Op de daken komen zonnepanelen en de woningen krijgen individuele warmtepompen. Koopmans realiseert hier zowel rijwoningen als tweekappers en vrijstaande woningen. Er zijn nog enkele woningen te koop. Voor informatie kunnen belangstellenden terecht bij de makelaars die vermeld staan op de website van het plan: www.woonparkbat.nl

Historie

De nieuwbouw wordt gerealiseerd op het terrein waar voorheen de fabrieken van Turmac stonden. Na een overname werd de naam Turmac veranderd in British American Tobacco. Dit heeft geleid tot de naam Woonpark BAT. De panden van deze oude tabaksindustrie zijn inmiddels gesloopt en na jaren leegstand start Koopmans nu met de opbouw van dit terrein. Om de historie van dit terrein in ere te houden, hebben de straatnamen een verwijzing naar de tabaksindustrie, zoals sluitzegel, banderol en hydrofoor.

Ontwikkeling fase 2

Gezamenlijk met gemeente Zevenaar werkt de ontwikkelaar inmiddels aan het vervolg van deze eerste 95 woningen, Woonpark BAT fase 2. Uitgangspunt is ook hier weer een duurzame en aantrekkelijke woonwijk vorm te geven met de wens van de ontwikkelaar en de gemeente Zevenaar om een gedifferentieerde woonwijk te realiseren met circa 200 woningen. Die komen op een unieke locatie, direct grenzend aan het stads- en cultuurcentrum van Zevenaar en op loopafstand van het station.

Ronald Egger (Solidiam) en wethouder Hans Winters zorgen voor een feestelijke afsluiting van de mijlpaal

Stuur artikel door