We staan voor de opgave van het verduurzamen van 7 miljoen woningen voor 2050. Als Koopmans dragen we daar graag ons steentje aan bij! Jij ook? We hebben plek voor een collega: een projectleider renovatie.

Melanie Stemerdink, Hoofd Renovatie en Transformatie, vertelt over de functie: “In deze functie leid je onze projecten die onder renovatie vallen in goede banen. Het is hierbij belangrijk dat je sociaal aangelegd bent. We doen namelijk veel renovaties en verduurzaming bij mensen thuis, in bewoonde staat. Mensen willen vaak graag weten wat er precies gebeurt in de woning, dus je moet bereid zijn dit toe te lichten en mensen hierover te informeren. Vaak zijn mensen benieuwd welke verduurzamingsmaatregelen we gaan uitvoeren, welke invloed dit heeft op de bewoonbaarheid van de woning en wat dit bijvoorbeeld voor invloed heeft op de portemonnee van deze bewoner. Daarbij draag je het beleid en de gekozen tactiek uit met als doel draagvlak te creëren bij het hele projectteam. ”

Hoe ziet het team en je agenda eruit in deze functie?

“Je bouwteam bestaat uit een werkvoorbereider, uitvoerder, bewonersbegeleider, een voorman en timmerlieden. Vaak heb je meerdere projecten onder je, dit ligt aan de grootte van een project. Naast dat je eigen teams onder je hebt, zit je in een team met andere projectleiders en -managers. Je neemt regelmatig een kijkje in de keuken bij andere bouwen, bijvoorbeeld bij een nieuwbouwproject of een conceptproject. Dit is een hecht team waarbij collega’s elkaar graag helpen! Je kunt in dit team terecht met dingen waar je tegenaan loopt, of gewoon om ervaringen uit te wisselen. Je agenda bestaat uit bouwvergaderingen, overleg over de planning met de uitvoerder en overleg met de woonadviseur. Je doet inkoop met de werkvoorbereider en bent financieel en technisch in control wat betreft je project.”

Gerard Harderwijk, projectleider renovatie bij Koopmans vertelt: “Ik ervaar binnen ons bedrijf dat we echt een team zijn. Dit betekent dat we elkaar helpen en ondersteunen waar dit nodig is en gezamenlijk voor het beste resultaat gaan. We kunnen op elkaar rekenen. Verduurzamen is een specialistische tak van sport waarbij we goede kwaliteit moeten leveren om toekomstbestendige woningen te maken.”

Melanie: “Renovatie en transformatie klinkt soms niet zo flitsend als nieuwbouw, maar de opgave is enorm groot. Samen werken we iedere dag weer aan duurzame omgevingen waar het comfortabel wonen is. Het is een dynamisch werkveld waarbij ontwikkelingen elkaar snel opvolgen. Daarom is het belangrijk dat je op de hoogte bent van deze ontwikkelingen en hierin ook buiten de gebaande paden durft te denken. In de waardestroom Renovatie werken wij volgens de Koopmans renovatiewerkwijze, een proces dat richting en houvast biedt om een goed gedegen project voor te bereiden, uit te voeren en op te leveren. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Het is handig dat klantcontact je energie geeft en dat je het leuk vindt dat dit steeds anders wordt ingestoken. Dus dat je een keer een presentatie geeft bij een tender of naar een netwerkbijeenkomst gaat. Je staat open om kennis te delen en op te halen, en spot kansen waar ze liggen. Al met al een dynamische functie binnen een hechte organisatie!”

Wil jij projectleider worden bij ons en deel uitmaken van een team dat kwaliteit en collegialiteit hoog in het vaandel heeft staan? Bekijk dan hier de vacature: https://www.koopmans.nl/vacature/projectleider-renovatie

Melanie en Gerard

Stuur artikel door