Vuurtoren op het Noordereiland in het Waterfront in Harderwijk bereikt hoogste punt

Woensdag 3 oktober bereikte woontoren De Vuurtoren in het Waterfront haar hoogste punt. Het maar liefst 14 verdiepingen tellende appartementengebouw is officieel de hoogste woontoren in de directe omgeving. Dit hoogtepunt vierde Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk met toekomstige bewoners van De Vuurtoren en De Wachter, en projectbetrokkenen.

Christianne van der Wal, wethouder van de gemeente Harderwijk: "Wij schrijven vandaag geschiedenis met een nieuw hoogste woongebouw in Harderwijk, een Vuurtoren die iedereen welkom heet!" Via de bouwlift ging Christianne van der Wal naar de 14e etage en plaatste daar met behulp van een grote kraan de lantaarn. De rode lantaarn kenmerkt De Vuurtoren als baken van het Noordereiland en geeft Harderwijk een prachtige nieuwe skyline. ‘Dit hoogste punt markeert voor Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk ook dat we op de helft van de realisatie van de woningen in het Waterfront zijn’, aldus Hans Smit, directievoorzitter van TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep.

Direct naast De Vuurtoren wordt appartementengebouw De Wachter gebouwd. Een vier verdiepingen tellend gebouw dat haar binnengebied deelt met De Vuurtoren. In beide gebouwen zijn alle appartementen verkocht. Naar verwachting worden de eerste appartementen in het voorjaar van 2019 opgeleverd.

TBI-ondernemingen Synchroon en Koopmans Bouwgroep, verenigd in de Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk VOF, ontwikkelen en realiseren deze fase in de gebiedsontwikkeling Waterfront in nauwe samenwerking met gemeente Harderwijk en Boskalis. De combinatie is verantwoordelijk voor zowel de realisatie van dit nieuwe gebied als voor alle woningen in dit gebied.

Stuur artikel door