Vondel Parck Leeuwarden is drie woontorens en Albert Heijn rijker

Bouwcombinatie Friso-Koopmans (bestaande uit Friso Bouwgroep uit Sneek en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede) heeft de laatste woontoren van project Vondel Parck in Leeuwarden opgeleverd. In opdracht van Koopmans Projecten werd sinds juli 2019 gebouwd aan dit grootschalige woonproject, bestaande uit drie woontorens. In juni 2020 bereikten de eerste twee torens hun hoogste punt. Met de oplevering van deze derde toren en het in gebruik nemen van de Albert Heijn op dinsdag 21 december aanstaande, is het hele project klaar. 

Het complex, naar een ontwerp van TWA Architecten, bestaat uit twee woontorens met elk 37 huurappartementen en een derde woontoren met 41 koopappartementen. Op de begane grond van de derde toren is een Albert Heijn gerealiseerd. De bewoners van deze koopappartementen parkeren op het dak van de supermarkt. In opdracht van Amvest zijn de 74 huurappartementen, die hoogwaardig zijn afgewerkt, in de middenhuur aangeboden. 

Voortvarende bouw in corona tijd

De bouw van dit project is, ondanks de corona-periode met de nodige maatregelen, voorspoedig verlopen. De huurappartementen in toren A1 en A2 zijn in november 2020 opgeleverd. De bouwwerkzaamheden van de derde toren zijn in juli 2020 gestart en nu afgerond. Zowel de woningen als de supermarkt zijn inmiddels opgeleverd. Albert Heijn opent op 21 december haar deuren en waarschijnlijk zullen ook de eerste bewoners van deze derde toren al kerst in hun nieuwe woning aan de Tesselschadestraat vieren.

Solide bouwcombinatie

Een gezonde dosis ambitie in combinatie met veelzijdig vakmanschap dat vormt al jarenlang de solide samenwerking tussen Friso Bouwgroep uit Sneek en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede. Beide partijen werkten vanuit hetzelfde perspectief aan de realisatie van het bouwproject in Leeuwarden. Friso en Koopmans hebben eerder samengewerkt aan grootschalige projecten zoals het Centraal Justitieel Incasso Bureau, Provinciehuis Fryslân, centrumplan Nieuw Zaailand in Leeuwarden. Daarnaast  heeft de bouwcombinatie de nieuwbouw van de Energy  Academy Europe in Groningen en het Raadhuisplein in het centrum van Drachten gerealiseerd. ‘Uit deze samenwerkingen is gebleken dat beide partijen gedreven en zeer ambitieus zijn om een dergelijk bouwproject tot een succes te maken!

Stuur artikel door