Vlag in top voor hoogste punt bouw Lidl Het Vledder Meppel

Maandag 6 mei 2019 bereikte de bouw van de nieuwe winkel voor de Lidl in Meppel het hoogste punt. Op de bouwlocatie van TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep hesen wethouder Roelof Pieter Koning, Richard Dörr (supermarktmanager Lidl Nederland) en Hans Smit (directievoorzitter Koopmans) de vlaggen in top. Dat gebeurde onder toeziend oog van alle betrokken partijen en bouwplaatsmedewerkers. Voor Lidl gaat hiermee een langgekoesterde wens in vervulling om een nieuwe supermarkt te exploiteren in Meppel omdat de huidige winkel aan het Prinsenplein te klein is.

Duurzame energie

De totale oppervlakte van de nieuwbouw is 2.150 m2. Het gebouw staat op palen en de constructie is van staal. De gevels zijn van baksteen met gemetselde kolommen die refereren aan de oude markthallen die hier voorheen stonden. Aan de voorzijde van de winkel komt een grote glazen pui en aan de achterzijde komt een laad- en losvoorziening. Lidl heeft een vaste formule voor de uitstraling en inrichting van de winkel. Omdat de Lidl op een markante locatie vlak bij het centrum staat is er veel aandacht geweest voor de kwaliteit van de bebouwing en dit is terug te zien in het ontwerp. Met het plaatsen van een groot aantal zonnepanelen op het dak, zorgt Lidl voor haar eigen duurzame energie.

Opening begin 2020

Koopmans Bouwgroep uit Enschede startte op 22 maart jl. met de bouw. De oplevering van het nieuwe pand is naar verwachting medio oktober van dit jaar. Aansluitend gaat Lidl de winkel afbouwen en inrichten, zodat begin 2020 de nieuwe supermarkt de deuren kan openen voor het publiek. De plannen voor de ontwikkeling van dit deel van het Vledder liggen er al jaren. In 2006 heeft gemeente Meppel een tender uitgeschreven voor ontwikkeling en realisatie van maximaal 175 woningen, een bioscoop, horeca, detailhandel, een supermarkt en bijbehorende parkeervoorzieningen. Door de crisis en gewijzigde marktomstandigheden zijn de gemeente Meppel en Koopmans in 2018 een gewijzigd plan overeengekomen. In dit plan werden de bioscoop en detailhandel geschrapt en ook werd besloten om minder woningen te bouwen. Inmiddels zijn 78 woningen gerealiseerd en komen er totaal nog 54 bij. Belangrijk is natuurlijk ook de aanleg van een kwalitatief hoogwaardig openbare ruimte rond de Lidl. Het openbaar gebied dat aangelegd wordt door Lidl  krijgt een gelijkwaardige kwalitatieve uitstraling als de rest van het gebied.

vlnr: Roelof Pieter Koning, Richard Dörr en Hans Smit

Stuur artikel door