Vesteda acquireert De Weverij met 109 middenhuurwoningen in Enschede

Op het voormalige terrein van de Twentse Textiel Maatschappij (TeTeM) in Enschede realiseert TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep 109 middenhuurwoningen voor Vesteda. De bouw van appartementencomplex De Weverij start in de eerste helft van 2022; de verwachte oplevering is drie jaar later.

De Weverij ligt in de Enschedese wijk Roombeek. Deze wijk is vooral bekend door de vuurwerkramp in 2000. De wijk is grotendeels herbouwd met nieuwe woningen, die passen bij de huidige woonwensen. De herontwikkeling van deze locatie naar een moderne woonwijk vond plaats onder auspiciën van Pi de Bruijn. Als een van de laatste projecten in deze wijk ontwierp Tangram Architecten een markant gebouw in metselwerk en glas, waarvan Vesteda dus eigenaar wordt.

Koopmans Bouwgroep uit Enschede is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van dit complex. Er worden 109 huurwoningen gerealiseerd tussen 52 en 122 m2. In het complex komen inpandige parkeerplaatsen en een fietsenstalling. Het complex wordt aardgasloos en is zeer energiezuinig. De woningen worden verwarmd én gekoeld met stadsverwarming.

Pieter Knauff, chief investment officer van Vesteda: “Op een prominente locatie in de nieuwbouwwijk Roombeek voegen we aan onze portefeuille een gevarieerd programma aan middenhuurwoningen toe in een prachtig woongebouw. Een brede doelgroep kan straks wonen in een rustige, duurzame en kwalitatief hoogwaardige woonomgeving, op 10 minuten fietsafstand van het stadcentrum en station Enschede”.

Vanaf eind 2024 kunnen geïnteresseerde kandidaat-huurders met een middeninkomen zich aanmelden via vesteda.com.

Stuur artikel door