Van karakteristiek kantoorgebouw naar 85 moderne en gasloze appartementen

In opdracht van Syntrus Achmea Real Estate & Finance transformeert TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep aan de Laan van Meerdervoort 55 in Den Haag het voormalige kantoorgebouw van de Arabian-American Oil Company naar 85 moderne en gasloze appartementen. KOW uit Den Haag heeft het ontwerp gemaakt voor deze transformatie en ervoor gezorgd dat de karakteristieke en exclusieve uitstraling van het gebouw blijft behouden. De transformatie vordert en begin 2019 kunnen de huurders hun intrek nemen. Syntrus Achmea RE&F start medio september met de verhuur van deze 85 vrije sector appartementen namens een van zijn klanten. Inschrijven voor de nieuwsbrief is mogelijk via www.hureningroothertogin.nl.

Buitengevoel

In het vernieuwde gebouw komt een grote diversiteit aan moderne woningen in een karakteristiek jasje, van appartementen tot maisonnettes en penthouses. De woningen hebben een oppervlakte van circa 55 m2 tot 115 m2. Inclusief een parkeerplaats op eigen terrein, ligt de huurprijs gemiddeld rond de € 1.150 euro per maand. De twee penthouses zijn bovenop de bestaande constructie gebouwd en liggen daardoor wat vrijer. Aan de voor- en achtergevel zijn balkons aangebracht, waardoor de woningen beschikken over een buitenruimte. Het buitengevoel wordt nog eens extra versterkt door de hoge raampartijen in de woningen.

Lange levensduur

In de jaren vijftig van de vorige eeuw ontwierp architect J.W. Janzen in opdracht van de Arabian-American Oil Company het kantoorgebouw. KOW heeft voor het huidige ontwerp kritisch gekeken naar de oorspronkelijke constructie en uitstraling van het pand. De bestaande constructie met betonnen kolommen, vloeren en elementen, is gehandhaafd. Veel unieke details zijn intact gebleven en behouden, zoals de marmeren trap en de glazen liftkooi. Door de juiste keuze van materialen heeft het gebouw een lange levensduur. De transformatie van het 10.000 m2 grote gebouw levert tevens een bijdrage aan de grote verduurzamingsopgave in Nederland. Alle 85 duurzame gasloze woningen worden aangesloten op stadsverwarming, zijn voorzien van vloerverwarming en een warmteterugwinningsysteem. Tevens zijn alle appartementen voorzien van isolatie en nieuwe gevelkozijnen met geïsoleerde beglazing.

Constructieve samenwerking

Koopmans realiseert dit project volgens haar concept TransformatieTotaal®. Met dit concept, bestaande uit vier stappen, worden de kansen en risico’s binnen alle betrokken vakgebieden inzichtelijk. De transformatie wordt zo maximaal beheersbaar, wat resulteert in een aantrekkelijk en kwalitatief hoogwaardig gebouw, binnen de verwachte kosten en gestelde tijd. Hiervoor is een constructieve samenwerking met alle betrokken partijen van groot belang. Dat is zeker het geval voor de combinatie Syntrus Achmea RE&F, KOW en Koopmans, dat heeft zich al eerder bewezen met de succesvolle transformatie van het kantoorgebouw aan de Molenwerf in Amsterdam.

Stuur artikel door