Twintig sociale huurwoningen in Waterfront Harderwijk

Op 29 november tekenden Koopmans Projecten en woningcorporatie UWOON de overeenkomst voor de bouw van 20 appartementen in het Waterfront Harderwijk. Daarmee komen er sociale huurwoningen in deze nieuwe wijk. De bouw start in november 2018 en is naar verwachting rond de zomer van 2019 klaar.

De eerste aardgasloze appartementengebouwen voor UWOON

De appartementen komen aan de rand van het Waterfront langs de N302, in het al bebouwde gebied tussen De Bakens en de Watersport Boulevard. De woningen zijn energiezuinig en de gebouwen krijgen zonnepanelen. Het worden bovendien de eerste aardgasloze appartementengebouwen van UWOON, met een warmtepomp per appartement.

Moniek van Balen, directeur-bestuurder van UWOON: “Wij zijn erg blij dat we met Koopmans deze overeenkomst konden sluiten. De behoefte aan huurwoningen is groot. En de combinatie van een goede huurprijs, een aantal rolstoelgeschikte woningen, de energiezuinigheid en het gasloos bouwen maakt het project extra mooi.”

Ook Christianne van der Wal, wethouder gemeente Harderwijk, juicht het initiatief van harte toe. “Het is voor ons weer een prachtig voorbeeld waarmee we invulling geven aan een toekomstbestendige stad. Het mes snijdt aan twee kanten: huurwoningen met lage woonlasten door een duurzame energievoorziening.”

Moniek van Balen-Uijen (UWOON) en Hans Smit (Koopmans) tijdens tekenmoment

Zes appartementen rolstoeltoegankelijk

Er komen twee gebouwen met ieder tien appartementen, geschikt voor 1- of 2-persoonshuishoudens. Alle appartementen hebben een woonkamer met keuken en een slaapkamer, en zijn in totaal zo’n 50 m2 groot. De huurprijzen liggen onder de eerste aftoppingsgrens (in 2019 circa € 607). Huurders kunnen daarvoor dus huurtoeslag aanvragen. De zes appartementen op de begane grond worden rolstoeltoegankelijk. De etages zijn alleen met een trap bereikbaar. Per appartement is er een toegewezen parkeerplaats in de afgeschermde binnenterreinen. In de gezamenlijke berging komt voor ieder appartement nog een aansluiting voor bijvoorbeeld een scootmobiel of elektrische fiets.

De woningen komen nog te huur via het regionale portaal www.hurennoordveluwe.nl. Zodra de woningen te huur staan, kunnen woningzoekenden op die website hun belangstelling kenbaar maken.

Stuur artikel door