Transformatie voormalige Hogeschool Utrecht feestelijk gestart

Op maandag 29 januari 2018 heeft wethouder Paulus Jansen van gemeente Utrecht het startsein gegeven voor de transformatie van de voormalige Hogeschool Utrecht naar 192 vrijesectorhuurappartementen, twee commerciële ruimten en een parkeergarage. Samen met Wim Wensing, directeur Investment Management van Amvest en Joseph Kuling, directeur Koopmans Bouwgroep, onthulde hij het bouwbord. De transformatie wordt gerealiseerd door TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede in opdracht van Amvest. De woningen worden opgenomen in de beleggingsportefeuille van het Amvest Residential Core Fund.

Het gebouw met een oppervlakte van circa 21.000 m2 ligt aan Nijenoord 1 aan de rand van het centrum in de wijk Ondiep. De voornamelijk twee- en driekamerwoningen hebben een woonoppervlak variërend van 50 tot 85 m2 en worden verhuurd in het middeldure segment. Het gebouw, gerealiseerd in 1959 naar een ontwerp van architect Dirk Roosenburg (1887-1962), was oorspronkelijk het kantoorgebouw van de Detam en wordt breed gezien als waardevol architectonisch erfgoed. OPL Architecten uit Utrecht heeft daarom het transformatieontwerp gebaseerd op versterking en accentuering van de karakteristieke elementen van het oorspronkelijke gebouw. Het project is een ontwikkeling van MidNed Projectontwikkeling.

TransformatieTotaal®

Koopmans Bouwgroep realiseert dit project volgens het concept TransformatieTotaal®. Dit concept, bestaande uit vier stappen, is gestoeld op een grondige analyse in de eerste stap. Hierdoor worden   de kansen en risico’s binnen alle betrokken vakgebieden inzichtelijk. Dit geeft minder verrassingen tijdens het project. De transformatie wordt zo maximaal beheersbaar, wat resulteert in een aantrekkelijk en kwalitatief hoogwaardig gebouw, binnen de verwachte kosten en gestelde tijd.

Stuur artikel door