Transformatie voormalig kantoorgebouw Arabian-American Oil Company in Den Haag voltooid

Met de onthulling van een gegraveerde steen in de gevel, leverde TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep dinsdag 4 december jl. het appartementengebouw Groot Hertogin in Den Haag officieel op aan opdrachtgever Syntrus Achmea Real Estate & Finance. In de steen staat de naam gegraveerd van architect J.W. Janzen. Hij ontwierp in de jaren vijftig van de vorige eeuw dit voormalige kantoorgebouw voor de Arabian-American Oil Company aan de Laan van Meerdervoort 55. Zijn kleindochter Rike Hesselink kreeg de eer om samen met Pieter Sitsen van KOW Architecten de gevelsteen te onthullen. Hiermee is de transformatie van het kantoorgebouw naar 85 appartementen voltooid. Alle woningen zijn inmiddels verhuurd. De huurders krijgen op 7 december hun sleutels.

Moderne en gasloze appartementen

Koopmans transformeerde het voormalige kantoorgebouw naar 85 moderne en gasloze appartementen. KOW uit Den Haag heeft het ontwerp gemaakt voor deze transformatie en ervoor gezorgd dat de karakteristieke uitstraling van het gebouw is behouden. De bestaande constructie met betonnen kolommen, vloeren en (gevel)elementen, is gehandhaafd. Veel unieke details bleven intact, zoals de marmeren trap,  de glazen liftkooi en het prachtige trappenhuis bij de nevenentree. Syntrus Achmea beschikt namens een van haar klanten nu over een gebouw met een grote diversiteit aan moderne woningen in een karakteristiek jasje, van appartementen tot maisonnettes en penthouses. In de optopping zijn aan de Oost- en Westzijde twee penthouses ontworpen, beide met een fantastisch uitzicht op respectievelijk het Zeeheldenkwartier en Zorgvliet. Aan de voor- en achtergevel zijn balkons en terrassen op de begane grond aangebracht, waardoor de woningen beschikken over een eigen buitenruimte. Huurders kunnen drie dagen per week gebruikmaken van een assistent, die pakketjes aanneemt en bemiddelt bij het vinden van een huishoudelijke hulp of een oppas.

Lange levensduur

Door de juiste keuze van materialen heeft het gebouw een lange levensduur. De transformatie van het 10.000 m2 grote gebouw levert tevens een bijdrage aan de grote verduurzamingsopgave in Nederland. Alle 85 duurzame gasloze woningen zijn aangesloten op stadsverwarming, voorzien van vloerverwarming en een warmteterugwinningsysteem. Tevens zijn alle appartementen voorzien van isolatie en nieuwe gevelkozijnen met geïsoleerde beglazing en voldoet het gebouw aan een GPR score van 7.

Stuur artikel door