Transformatie Oudenoord Utrecht afgerond

Koopmans transformeerde aan de Oudenoord in Utrecht een voormalig kantoorgebouw tot een appartementencomplex met zeventig hedendaagse stadsappartementen. Donderdag 11 mei 2017 werden de woningen opgeleverd aan Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Dat gebeurde met het ondertekenen van het Proces Verbaal van Oplevering door Joseph Kuling (namens Koopmans) en Bart Visscher (namens Syntrus Achmea RE&F).

v.l.n.r. Bart Visscher (namens Syntrus Achmea RE&F) en Joseph Kuling (namens Koopmans).

Duurzaam tintje

Deze oplevering kreeg nog een extra feestelijk en vooral duurzaam tintje. Syntrus Achmea RE&F biedt als eerste grote woningverhuurder in Utrecht elektrische auto’s aan. Daarvoor is een strategische samenwerking gestart met We Drive Solar. Voorafgaand aan de ondertekening werden de eerste drie auto´s in gebruik genomen. Dat gebeurde in aanwezigheid van wethouder Lot van Hooijdonk, die ook een van de drie auto’s mocht onthullen voor de aanwezigen.

Elektrische auto’s

De komende jaren komen in de regio Utrecht 150 tot 300 elektrische deelauto´s van We Drive Solar beschikbaar voor huurders van Syntrus Achmea RE&F. De batterijen van de auto´s worden opgeladen met zonne-energie die wordt opgewekt met PV-panelen op het dak van de woningen aan de Oudenoord. Een volle batterij is goed voor een bereik van 300 kilometer. Bijzonder aan de auto’s aan de Oudenoord is dat deze niet alleen toegankelijk zijn voor de bewoners van de appartementen, maar ook voor omwonenden in de wijk. Syntrus Achmea RE&F realiseert de komende maanden voor de elektrische auto’s 115 extra zonnepanelen op het dak van de woningen aan de Oudenoord. Daarmee kunnen de huurders samen ruim 160.000 kilometer rijden. Een fantastisch duurzaam initiatief van Syntrus Achmea RE&F voor dit duurzame transformatieproject.

Transformatie

Koopmans heeft dankzij haar grondige expertise op het gebied van transformatie een aantrekkelijk en hoogwaardig gebouw gerealiseerd. Om het huidige pand te transformeren, is het gesloopt tot aan het bestaande kelderdek. Het nieuwe casco is gerealiseerd op de bestaande draagstructuur. De indeling en constructieve opzet met een kolommenstructuur maken de appartementen flexibel. Een project kende de nodige ontwerptechnische, constructieve én installatietechnische uitdagingen. Om het optimale uit het project te halen is Systems Engineering toegepast. Hiermee werden de eisen van de opdrachtgever zo goed mogelijk gestructureerd en de gezamenlijke kennis van alle partijen volledig benut. De zeventig appartementen hebben een vloeroppervlakte tussen de 48 en 70 vierkante meter. Aan de achterzijde van het gebouw is een parkeerterrein met 43 parkeerplaatsen, waarvan drie voor de elektrische auto van We Drive Solar.

Artist impression en real-picture nauwelijks van elkaar te onderscheiden.

Artist impression en real-picture nauwelijks van elkaar te onderscheiden.

Stuur artikel door