Torens Vondel Parck Leeuwarden bereiken hoogste punt

Bouwcombinatie Friso-Koopmans realiseert drie woontorens aan de Tesselschadestraat in Leeuwarden. Vrijdag 19 juni 2020 bereikten de eerste twee torens hun hoogste punt. In opdracht van Amvest en naar een ontwerp van TWA Architecten is de bouw van het grootschalige woonproject in juli 2019 van start gegaan. Het complex bestaat uit twee keer 37 huurappartementen met op de begane grond een privé berging en een toren met 41 koopappartementen. Op de begane grond van de derde toren wordt een Albert Heijn gerealiseerd. In opdracht van Amvest worden de 74 huurappartementen, die hoogwaardig zijn afgewerkt, in de middenhuur aangeboden. De verhuur wordt verzorgd door MVGM Groningen en Hoekstra beheer.

Hoogste punt
De bouw van de eerste twee torens verloopt voorspoedig. Beide torens zijn inmiddels op hoogte en hebben vrijdag 19 juni jl. hun hoogste punt bereikt. Namens de bouwcombinatie Friso-Koopmans vertelt Kristian Makkinga (adjunct-directeur Koopmans Bouwgroep), trots te zijn op dit mooie project en de prima samenwerking tussen beide bouwcombinanten en opdrachtgever. ‘Het is mooi om te zien dat we in deze Corona-periode zo voortvarend aan dit project konden bouwen en dat we deze mijlpaal volgens planning hebben bereikt.’ Henk Dedden (algemeen directeur van Friso Bouwgroep) voegt daar aan toe vooral trots te zijn op ‘de jongens’. ‘De bouwvakkers die toch in weer en wind door bouwen aan dit gezamenlijke project. Om iedereen in het zonnetje te zetten kregen alle betrokkenen een weekend-pakketje van de Zuivelhoeve uit Leeuwarden.

Justin Kwisthout, technical manager investment management Amvest: ‘Wij zijn verheugd dat de bouw, ondanks alle moeilijkheden die Corona met zich meebrengt, voorspoedig verloopt en dat we aan het einde van het jaar 74 midden huurwoningen kunnen toevoegen aan de markt in Leeuwarden.’ 

Net voor de bouwvak wordt er door de bouwcombinatie gestart met het afbreken van de steigers bij de eerste twee torens. Kort na de bouwvak wordt de volledige steiger verwijderd en zullen de gevels van beide torens zichtbaar worden. De afbouw van de twee torens loopt nog door tot en met het najaar van 2020. Naar verwachting worden toren A1 & A2 in het najaar van 2020 opgeleverd. De bouwwerkzaamheden voor de derde toren zijn vergelijkbaar met de eerste twee. Naar verwachting wordt toren B in het vierde kwartaal van 2021 opgeleverd.

Artist impressie TWA Architecten toren A1 en A2

Solide bouwcombinatie
Een gezonde dosis ambitie in combinatie met veelzijdig vakmanschap dat vormt de solide samenwerking tussen Friso Bouwgroep uit Sneek en TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep uit Enschede. Beide partijen werken vanuit hetzelfde perspectief aan de realisatie van het bouwproject in Leeuwarden. Friso en Koopmans hebben eerder samengewerkt aan grootschalige projecten zoals het Centraal Justitieel Incasso Bureau, Provinciehuis Fryslân, centrumplan Nieuw Zaailand in Leeuwarden. Onlangs  heeft bouwcombinatie de nieuwbouw van de Energy Academy Europe in Groningen en het Raadhuisplein in het centrum van Drachten gerealiseerd. Uit deze samenwerkingen is gebleken dat beide partijen gedreven en zeer ambitieus zijn om een dergelijk bouwproject tot een succes te maken!

Stuur artikel door