TBI-ondernemingen Koopmans Bouwgroep en Comfort Partners maken samen met BMW de duurzame cirkel rond

Bezoekers en medewerkers laden voortaan energie-neutraal

Zelf zonne-energie opwekken, je elektrische wagenpark hiermee opladen, overige energie zelf tijdelijk opslaan om later te gebruiken. Een duurzame visie die bij Koopmans Bouwgroep dagelijks werkelijkheid is. Het bedrijf, voorloper in duurzaamheid, installeerde onlangs een laadplein met 12 oplaadpunten en een Solarcarport met 4 oplaadpunten, inclusief zonnedak en energieopslagsysteem.

De solar carport biedt ruimte aan 4 hybride of volledig elektrische auto’s en de 64 PV-panelen van Solar Watt zijn goed voor een gemiddelde opbrengst van 8800 kWh per jaar. De PV-panelen zijn tevens het dak, waardoor je vanuit de onderzijde rechtstreeks tegen de panelen aankijkt. De overkapping is uiteraard waterdicht zodat bestuurders droog kunnen in- en uitstappen bij slecht weer. Ook is voor medewerkers van Koopmans Bouwgroep een parkeerplaats met 12 oplaadpunten gerealiseerd door Comfort Partners, waardoor medewerkers ook elektrisch kunnen opladen.

Melcher Groenendijk, financieel directeur Koopmans Bouwgroep laat weten dat hij erg trots is op de nieuwe duurzame laadinfrastructuur bij het pand. “We zijn de eerste in Nederland die een solar carport met BMW laadpunten hebben geïnstalleerd. Steeds meer medewerkers kiezen voor elektrisch rijden en we vinden het belangrijk om hen daarin te faciliteren. Deze installatie is volledig in lijn met het duurzame beleid dat we als bedrijf voeren. Duurzaam ondernemen is de basis voor onze toekomst. De wereld verandert in hoog tempo, marktvragen veranderen en er wordt steeds meer gezocht naar nieuwe integrale en duurzame oplossingen.”

Comfort Partners is de vaste installateur van BMW Group Nederland voor laadinfrastructuur en bracht de verschillende onderdelen samen: een BMW i Solar Carport met 4 BMW i Wallboxen, 64 zonnepanelen en het thuis-energieopslagsysteem MyReserve van SolarWatt. Daarnaast installeerde het bedrijf een laadplein met twaalf laadpunten. John Voogt, algemeen directeur Comfort Partners: “Deze uitgebreide installatie is een mooi voorbeeld van waar we samen met onze partner BMW Group Nederland toe in staat zijn. Elektrisch rijden neemt steeds serieuzere vormen aan en met dergelijke oplossingen is het laden een steeds beter geïntegreerd onderdeel. De solar carport biedt veel mogelijkheden, zowel voor particulieren als bedrijven.”

Sietse Vis, E-Mobility manager van BMW Group Nederland, vult aan: “Het is mooi om te zien hoe een visie op duurzame mobiliteit hier in de praktijk wordt omgezet. Elektrisch rijden ontwikkelt zich snel in Nederland en het is goed om als bedrijf nu al stappen te nemen. In de toekomst zul je steeds vaker zien dat bedrijven kiezen voor dergelijke oplossingen om energie zelf op te wekken en direct te gebruiken voor het eigen wagenpark.”

Stuur artikel door